Film

Uskoro počinje “KOZa: Star Trek Edition powered by Pickbox”

Foto: facebook.com/KOZaKviz
Vrijeme čitanja: 2 minute

Povodom 50. godišnjice početka emitiranja originalne serije Zvjezdane staze u suradnji s USS Croatijom Fak.hr odlučio je organizirati veliki kviz na temu ove neuništive televizijsko-filmske priče.

Nakon više od pedeset kvizova općeg znanja i specijalizirane filmske tematike, i nakon uspješne suradnje s HBO-om pri organizaciji prvog kviza o Igri prijestolja, odlučili su pripremiti još jedan tematski kviz, a odabir je pao na jednu od najznačajnijih, najutjecajnijih i nama najdražih televizijsko-filmskih franšiza svih vremena koja ove godine slavi svoj jubilarni 50. rođendan. Dragi kvizoljupci, pozivamo vas da u nedjelju, 30. listopada dođete na novi kviz – KOZa: Star Trek Edition powered by Pickbox vas željno očekuje!

Kviz je ovdje kao rezultat produktivne pive koju je ekipa Fak.hr-a popila s predstavnicima udruge USS Croatia, domaće udruge ljubitelja Zvjezdanih staza. S više od stotinu pitanja podijeljenih u pet kategorija, pod vodstvom velikog stand-up majstora i još većeg Trekkieja Gorana Vugrineca Goca, u prostoru kluba Metropolis (zagrebačka Avenija Dubrovnik 10) i s početkom u 19 sati započet će dinamično, edukativno i pivama natopljeno putovanje prema 1966. godini, kad je originalna serija s Williamom Shatnerom ugledala svjetlo dana. Proći će se i kroz Novu generaciju s legendarnim kapetanom Jean-Lucom Picardom, svratiti do postaje Deep Space Nine, prokrstariti Voyagerom i Enterpriseom, pogledati prema nadolazećem Discoveryju, prisjetiti se više ili manje uspješnih filmova iz neuništivog serijala koji je prije točno pola stoljeća začeo vizionar Gene Roddenberry, „popričati“ s čitavom galerijom nezaboravnih likova koji su nas od malih nogu zabavljali i inspirirali kroz TV ekrane i pritom se odlično zabaviti.

Generalni pokrovitelj KOZa: Star Trek Edition kviza je Pickbox, koji je osigurao više nego dostojne nagrade za najbolje. Osim Star Trek: The New Generation, na Pickbox početkom studenog dolaze i sve sezone Battle Star Galactice. Najuspješnije natjecatelje još će nagraditi i Paintball FLEKA, Roomescape by Fox in a Box, Tehnički muzej Nikola Tesla, Nextbike, Karlovačko pivo i KSET.

Svaka ekipa može se sastojati od minimalno dvoje i maksimalno četiri natjecatelja, a ulaznice se naplaćuju 20 kuna po članu ekipe.

Svoj tim Star Trek stručnjaka možete prijaviti:

a) mejlom na koza@fak.hr (“prijava za Star Trek KOZu” u naslov, ime ekipe i broj članova u sadržaj mejla)

b) SMS-om na 091 1179 329 (“prijava za Star Trek KOZu, ime ekipe: _______________”)

c) ispunjavanjem ovog jednostavnog obrasca

d) slanjem privatne poruke službenoj Facebook stranici KOZe

Velika zahvala ide ekipi USS Croatije, bez kojih realizacija ovog projekta ne bi bila moguća. Trekkieji, nadamo se da ćete doći u nedjelju. Jedina staza o kojoj morate intenzivno razmišljati prije nedjelje navečer je ona koja vodi do Metropolisa!

Be social

Komentari