Izvedbene umjetnosti

San o utopiji u 21. stoljeću – nova monodrama na daskama ZPC-a

utopia zpc
Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

„Utopia” je savršeno je dizajnirano žensko biće koje preispituje i osjeća sve naše skrivene snove, mišljenja i htijenja, strahove od očekivanja i predviđanja budućnosti sadašnjeg svijeta. Osjeća kolektivnu snagu i kolektivnu bol. Odbija prihvaćanje osobne odgovornosti zbog trauma cijelog svijeta. Utopijski san shvaćen kao model strogo prosuđuje društvenu realnost. Uz sav tehnološki napredak u svijet se konstantno uvodi nešto novo što obećava preobrazbu. U toj izmjeni neminovno dolazi do otuđenja te krajnjeg samouništenja.

Zamislite da postoji savršeno biće koje prožima sve ono čemu težimo ili sanjamo. A sanjamo li o ljubavi? Gdje je nestala empatija prema svemu što nas okružuje? Odgovor Utopije jest ljubav, kao jedini odgovor i spas od ljudske preobrazbe u naprednu civilizaciju 21. stoljeća. „Utopia” je poema i monokoreo drama nastala preispitivanjem ženske intime te današnjim načinom izražavanja pojedinaca unutar digitalnih medija.

Monodramu čiji tekst, režiju i pokret potpisuje Martina Granić, a izvodi Mirta Polanović možete pogledati u Zagrebačkom plesnom centru 12. listopada u 20 sati. Ulaznice su dostupne na blagajni ZPC-a i online, a ZPC ljubazno moli publiku da zbog epidemioloških mjera svoje ulaznice nabave putem interneta.

Be social

Komentari