Istaknuto
24.11.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

20.11.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Do petka, 3. prosinca ispuni upitnik koji smo pripremili za tebe i postani novi član naše vizart redakcije!

Film

Uz svečanu projekciju službeno zatvoreno 16. izdanje Zagreb Film Festivala

18.11.2018. Ziher.hrFoto: press Zagreb Film Festival
Vrijeme čitanja: 2 minute

Svečanom projekcijom španjolsko-britanskog filma Sidro i nada u prepunom kinu Europa jučer je i službeno zatvoreno 16. izdanje Zagreb Film Festivala. Publici je film predstavila posebna gošća festivala Geraldine Chaplin koja u filmu glumi uz svoju kćer Oonu.

Tijekom ceremonije zatvaranja direktor festivala Boris T. Matić osvrnuo se na činjenicu da je festival ove godine po prvi put dobio pobjednika koji je svoje prve korake prošao upravo na ZFF-u. Teret  Ognjena Glavonića, dobitnik Zlatnih kolica 16. ZFF-a, razvijan je prije nekoliko godina na radionici Moj prvi scenarij što je poseban uspjeh i prijelomna točka za budućnost industrijskog dijela festivala.

Nedjeljne projekcije

Ovogodišnji ZFF došao je svom kraju, ali i nedjeljni dan obiluje projekcijama. Nedjeljno jutro u kinu Europa rezervirano je za Bibijadin program namijenjen najmlađim filmoljupcima (3-5 godina). Moj prvi odlazak u kino od 11 sati donosi izbor kratkometražnih animiranih filmova iz Češke prema odabiru Jaroslave Hynštove, selektorice Zlin Film Festivala. U istom programu od 11 sati uživat će i djeca iz zagrebačkih kvartova na projekcijama u KUC Travno i NS Dubrava.

Zagreb Film Festival

Foto: press Zagreb Film Festival

U kinu Europa u 18 sati gledamo brazilski film Voljeni u režiji Gustava Pizzija kojim je otvoreno ovogodišnje izdanje festivala, a u 20:30 na rasporedu je Divljina, debitantski film Paula Danoa, američkog indie glumca koji se proslavio ulogom u filmu Mala Miss Amerike.  Pobjednički film ZFF-a, Teret, izvrsni i humani prvijenac Ognjena Glavonića koji pokazuje da snovi o budućnosti postoje usprkos svim izgledima, gledamo u čak dva termina na dvije lokacije: u kinu Europa u 16 sati i u kinu Tuškanac u 21:30.

Različite lokacije

U MSU ne propustite zadnje projekcije filmova iz programa Ponovno s nama i Velikih pet. Lada Kamenski u režiji Sare Hribar i Marka Šantića prikazuje se u 18 sati. Film je na Pulskom filmskom festivalu osvojio nagradu FEDEORA za najbolji hrvatski film, a Hribar je uz to osvojila i nagradu za najbolju debitanticu. Loro, film o sviti biznismena i ambicioznih političara kojima je od 2006. do 2010. bio okružen medijski tajkun i najkorumpiraniji parlamentarac u povijesti Italije Silvio Berlusconi u režiji velikog Paola Sorrentina gledamo u 20 sati.

Tuškanac će i danas biti mjesto gdje će se moći pogledati reprize filmova iz programa Kockice i to u 12 i u 14 sati. U 17 sati na rasporedu je film Dvostruki životi Oliviera Assayasa. Egzistencijalističke krize, izdaje i nesporazumi povezuju dva ljubavna para dok se u pozadini njihovih odnosa odvija kriza tiskanih medija, digitalna revolucija u izdavačkoj industriji i jača uloga društvenih mreža u kulturi. U glavnim ulogama gledamo Juliette Binoche i Guillaumea Caneta.

U 19:30 u kinu Tuškanac u programu Kino Mediteran gledamo Nasljednice u režiji Marcela Martinessija. Film je osvojio četiri nagrade na Berlinaleu ove godine. Večernji program posljednjeg festivalskog dana odvija se i u kvartovskim kinima. U Narodnom sveučilištu Dubrava u 19 sati igra film Voljeni, a u Kulturnom centru Travno, također u 19 sati Stari momci.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari