kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Film

Video: “Zagonetni dječak” u kinima od 28. veljače

Foto: zagonetnidjecak.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: zagonetnidjecak.hr
Foto: zagonetnidjecak.hr

Koko, junak romana Ivana Kušana čije su pustolovine obilježile lektire i djetinjstva svih generacija, od ovoga tjedna dobiva novu filmsku ekranizaciju. Zagonetni dječak u režiji Dražena Žarkovića premijerno je prikazan jučer, 26. veljače u multipleksu CineStar Zagreb, a u redovnu distribuciju kreće od četvrtka, 28. veljače.

> Intervju – Dražen Žarković: “Uvijek kažu da su dječji film ili komedija ono što bi moglo vratiti publiku u hrvatska kina“

Nakon što je filmska inačica popularnog dječjeg romana Koko i duhovi Ivana Kušana osvojila srca nove generacije gledatelja, u kina stiže nova ekranizacija književnih pustolovina dječaka Koka, koji se ovoga puta našao pred novim izazovom. Zagonetni dječak film je o grupi četrnaestogodišnjaka koji rješavaju misterij i u isto vrijeme otkrivaju što znači biti odrastao. Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i željan je avanture. U školi, pažnju dječaka privlači novi, zagonetni učenik koji se čudno ponaša. Zajedno s prijateljicom iz škole, Marijanom, kreću u avanturu na kraju koje će se otkriti pomno čuvana tajna novog učenika. Ipak, pokazat će se da odgonetanje zagonetki nije baš igra i da je rješenje mnogo strašnije nego što su isprva mislili.

Toma Budanko u filmu Zagonetni dječak

U ulozi Koka našao se Antonio Parač, a ostatak glumačke ekipe čine Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta i Kristian Bonačić. Redatelj filma je Dražen Žarković, scenarij je napisala Hana Jušić, direktor fotografije je Mario Sablić, montažer je Slaven Zečević, a autor glazbe je Dinko Appelt. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić iz produkcijske tvrtke Kinorama, a film je koproducirala Hrvatska radiotelevizija (HRT).

(Visited 591 times, 1 visits today)
Be social

Komentari