Istaknuto
08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

06.07.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute U svijetu suvremenih skladatelja nema puno živućih legenda, a do prvog srpanjskog ponedjeljka jedna od njih bio je Ennio Morricone – tata najvećih kompozicija spaghetti westerna.

Glazba

Yammatovo 4 dovodi Johnnyja Marra u Laubu

19.09.2018. Ziher.hrFoto: facebook.com/yammat.fm
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na Yammatovo 4 fueled by Cockta u subotu, 24. studenog u zagrebačku Laubu stiže jedan od najznačajnijih britanskih glazbenika od 80-ih do danas – Johnny Marr! Johnny Marr, jedan od najcjenjenijih rock-gitarista “otoka” svih vremena, nalazi se na svjetskoj turneji “Call the Comet tour” na kojoj promovira svoj najnoviji, istoimeni studijski album.

Johnny Marr najpoznatiji je kao gitarist legendarne grupe The Smiths u kojoj je u razdoblju od 1982. do 1987. bio dio autorskog tandema s Morrisseyem (po mnogima, modernoj inačici glazbenog partnerstva poput onog Lennon-McCartneyjevog), no The Smiths su tek mali dio njegove bogate glazbene karijere.

Nakon što se razišao s Morrisseyjem, bio je član nekoliko bendova – The Pretenders, The The, Electronic (suradnja s Bernardom Sumnerom iz New Ordera), Modest Mouse (za to razdoblje ističe da mu je bilo najbolje u životu) i The Cribs te kao session glazbenik svirao s Talking Headsima i Hansom Zimmerom. U kasnim osamdesetima gostuje na albumima Bryana Ferryja te Talking Headsa, a u periodu od 1990. do 2000. na tri albuma Pet Shop Boysa.

Svoj prvi samostalni album “The Messenger” objavio je 2013., a odmah godinu nakon usljedio je “Playland”. Treći album objavio je ove godine, 15. lipnja, a zove se “Call the Comet”. Snimio ga je u Manchesteru, u vlastitom studiju “Crazy Face”. “Call The Comet” je moj vlastiti magični realizam”, rekao je Marr za svoju novu ploču. “Kontekst albuma postavljen je u ne tako dalekoj budućnosti i uglavnom se bavi idejom alternativnog društva. Likovi pjesmama traže novi idealizam, iako ima i posve osobnih pjesama. Namjera je bila pružiti ljudima nešto s čim se mogu povezati”, priznao je Marr.

Osim novih pjesama, zagrebačka publika uživat će i u nekim od najpoznatijih pjesama iz razdoblja grupe The Smiths, a nakon Marrovog koncerta posjetitelje će glazbenim izborom zabavljati Sms Deutsch.

Ulaznice

Dio ulaznica moći će se osvojiti kroz program Yammat FM radija i na društvenim mrežama Cockte, dok će ograničeni broj ulaznica za Yammatovo 4 biti pušten u prodaju putem sustava Entrio 21. rujna od 09:00.

(Visited 156 times, 1 visits today)

Komentari