kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Glazba

Žedno uho dovodi Wolf Parade u Močvaru

Foto: Promo
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kad su prije dvije godine miljenici indie publike Wolf Parade objavili povratak na scenu nakon petogodišnje pauze, rijetko tko se usudio prognozirati hoće li njihovo okupljanje rezultirati i novim albumom ili će se raditi tek o nostalgičarskoj turneji. No kad je u listopadu prošle godine svjetlo dana ugledao njihov četvrti po redu studijski album “Cry Cry Cry” postalo je jasno da ovaj kvartet ima ozbiljne planove sa svojim najvažnijim glazbenim projektom. Novo druženje s Wolf Paradeom zakazano je 6. lipnja u klubu Močvara.

Album “Cry Cry Cry” objavljen je za kultni Sub Pop Records iz Seattlea, izdavačkom kućom s kojom bend radi od samih početaka i sjajnog albuma prvijenca “Apologies to the Queen Mary” objavljenog u rujnu 2005., albuma koji se danas smatra jednim od najvažnijih i najutjecajnijih indie rock izdanja prošlog desetljeća. Uslijedili su “At Mount Zoomer” 2008. godine te “Expo 86” kojem je prethodila i velika europska turneja u sklopu koje su 2010. Wolf Parade po prvi put zasvirali u Zagrebu.

Poznato je da prijateljstvo Zagreba i dvojice autora i lidera Wolf Paradea Dana Boecknera i Spencera Kruga datira još od prije afirmacije ove grupe; Spencer je Zagreb prvi put posjetio još u proljeće 2005. kad je sa svojim Frog Eyes zasvirao kao potpora Danu Bejaru i njegovoj grupi Destroyer, da bi tijekom 2008. i 2009. obojica zasvirali u Zagrebu, Spencer sa Sunset Rubdown, a Dan s Handsome Furs. Konačni dolazak grupe Wolf Parade Zagreb je dočekao 2010. kada su napunili veliku dvoranu Teatra &TD i uvjerljivo demonstrirali zašto ih mnogi smatraju najvažnijim kanadskim bendom 21. stoljeća.

Ulaznice

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 65 kuna u prodaju kreću 26. siječnja u Dirty Old Shopu i Rockmarku te se po toj cijeni mogu se kupiti do 11. veljače. Nakon tog datuma cijena će im biti 80 kuna, na samom ulazu koštat će 100 kuna, a ulaznice će biti dostupne i preko njihovih web shopova.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Be social

Komentari