Glazba

Ziher playlista Vol. XLV: Promjena pred vratima Zihera

Foto: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr
Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr

Ovaj petak donosi playlistu iza čijeg se imena kriju vrlo znakovite i šarolike pjesme. Ne, nismo odlučili napraviti najnepovezaniju playlistu svih vremena, niti se planiramo prijaviti na natjecanje za najveću glazbenu bunarušu. Sve oko Zihera ovih dana vrišti na promjenu, naime odbrojavamo dane do novog dizajna, koji ćemo 31. ožujka predstaviti široj javnosti.

Foto: Ziher.hr
Foto: Ziher.hr

Ovoga puta radi se o posebnoj playlisti, koja zapravo na prvi pogled i neće biti pretjerano smislena, ali za sve postoji objašnjenje. Ziherov glazbeni tim veoma je šarolik, a zajedno s ostalim rubrikama ovih dana nestrpljivo tapkamo nogicama o pod i zbrajamo sate do novog vizualnog lica srcu nam priraslog portala, za koji bi i bubreg dali. Dobro, možda ne baš bubreg, ako je nekome ostao samo jedan, ali zadnju teglicu sitnih krastavaca iz frižidera sigurno da. Sami po sebi smo poput šume koja je skupila svo drveće ovoga svijeta i potiče nas da rastemo zajedno u svojim različitostima. To je ljepota Zihera o kojoj nitko od nas nije nikada previše pričao. Međusobno podržavanje, usmjeravanje i podučavanje. Prihvaćanje onoga što nam nije poznato, upijanje svakog novog podatka, beskrajno širenje pozitivne energije. Sve se to krije iza pojma Ziher, sve se to podrazumijeva pod pripadanje ovom divnom kolektivu.

Foto: Facebook.com/Ziher.hr Edit: Helena Kezerić/Ziher.hr
Foto: Facebook.com/Ziher.hr
Edit: Helena Kezerić/Ziher.hr

Sad kad sam najljepše klišeje upotrijebila da opišem tim koji me iz dana u dan sve više veseli i oduševljava, vrijeme je da konačno objasnim svoju playlistu. Tema je očigledno bila sve što donosi promjenu, pozitivnu energiju i mijenjanje na bolje. Započela sam sa Samom Cookom, promjene su se proširile na osamdesete, to je još uvijek podnošljivo, no negdje preko devedesetih i na suvremenijim zvucima sam zakazala u svijetu smislenosti, bacila imaginarne papire u zrak i predala se slabostima cro trasha. Završila sam trenutnim krikovima većine radio postaja, poput Calvina Harrisa, Becky G i Branimira Mihaljevića. Najispravnije rečeno, voljela bi da ova playlista sadrži barem jednu najdražu pjesmu svakog od mojih kolega, no nažalost, čak ni to nije slučaj ovog petka. Ovo su sve one pjesme, izuzev nekolicine njih, koje nitko ne bi htio slušati ponovno i ponovno. I dok zamišljam svoje urednike kako čupaju svoje lijepe kose zbog mog izbora, vadim iz šešira zadnje opravdanje. Ova playlista predstavlja pozitivno ludilo i šarolikost koje vladaju Ziherom i koje ćemo vam nastaviti prenositi svojim člancima u budućnosti.

 Odbrojavajte s nama i na Facebook eventu, svi ste pozvani! 

 

Be social

Komentari