Istaknuto
03.06.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Počinje glasanje za jedan od osam novih domaćih i regionalnih singlova koje donosimo i u ovotjednoj Novoj glazbi na Ziheru.

02.06.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Back to reality. Karantenu smo izgurali. Sad treba peći roštilje i objavljivati fotografije s plaže da drugi budu ljubomorni. Morate nešto i slušati kad radite stvari koje radite.

Glazba

Ziher playlista vol. XXXVII: Kiša kao vječna inspiracija

30.01.2015. Helena KezerićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com/GarbageOfficial

Foto: Facebook.com/GarbageOfficial

Koja je vaša najdraža ‘kišna’ pjesma? Ziher playlista donosi kišne hitove, pokoju pjesmu zbog koje ćete možda i zakolutati očima jer je dnevni hit na Anteni Zagreb, ali i one bisere na koje ste možda zaboravili ili ćete ih tek otkriti.

Kada je kiša u pitanju, u mom životu ne postoji previše mogućih scenarija, sve se uvijek svodi na isto. Ako ste zamislili nešto u stilu prizora iz najdražih romantičnih filmova, možete slobodno zaboraviti. Petak je, a vani pada kiša, sve ima miris po glistama. Kabanica mi je još uvijek kod prijateljice, a kišobran ću morati ostaviti u prvom ružnom košu za smeće/prostoru za oglašavanje, pa nema nekog prevelikog smisla da ga uopće iznosim sa sobom van iz stana. Moj prkos i inat protiv kiše me navode da se osjećam poput iskorištene močo krpe dok, s uzaludnim izrazom lica, izbjegavam pseći izmet po Jurjevskoj. Tako izgledaju kišni dani u Zagrebu. Da ne bi cijela priča imala negativnu konotaciju, odlučila sam kišne kapi razbiti, ni manje ni više, nego glazbom. Playlista koja će vas navesti da plačete, smijete se, pjevate, plešete ili potrganim kišobranom frustrirano udarate o zid zgrade na kiši. Travis, Nick Cave, Phil Collins, Peter Gabriel, Madonna i mnogi drugi su iz najomraženijeg oblika padalina izvukli ono najbolje, izvukli su inspiraciju za hit. Sjetite se Gene Kellya, ako ste sretnici koji su ostali kod kuće, pogledajte neki dobar film. Spadate li u onu brojniju skupinu koja ipak mora danas izaći van, razvucite lice u osmijeh, nasmijte se kiši uz našu playlistu.

(Visited 147 times, 1 visits today)

Komentari