Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Cash and Carry: Dan otvorenih vrata umjetnosti na Jabukovcu

25.04.2017. Ziher.hrFoto: Facebook/CASH & CARRY
Vrijeme čitanja: 2 minute

Cash and Carry, likovno-glazbena manifestacija edukativnog i humanitarnog karaktera, vraća se 6. svibnja u novom izdanju. Na adresi Jabukovac 10, već tradicionalan događaj odvija se cijeli dan, točnije od 10 do 22 sata.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti otvaraju vrata svojih ateljea sa željom da, kroz neposrednu komunikaciju, posjetiteljima različitih profila približe umjetnost i pokažu sve ono po čemu je likovna umjetnost posebna i važna za društvo i kulturu uopće.

Već trinaestu godinu zaredom ova manifestacija doprinosi afirmaciji likovnih umjetnosti,  a postala je jednako nezaobilazna za stručnu publiku, ljubitelje umjetnosti i širu publiku. Redovito ju posjećuju studenti, kustosi i ravnatelji galerija i muzeja, privatni kolekcionari, likovni kritičari, ljubitelji umjetnosti i građani koji podržavaju i očekuju nove svježe snage i pojave na umjetničkoj sceni.

Publiku će tako sljedeće subote dočekati izloženi radovi studenata preddiplomskog i diplomskog studija (slikarstvo, kiparstvo, grafika) s nastavničkog odsjeka. Za razliku od konvencionalnih galerijskih prostora posjetitelji će moći uživati u prirodnom, radnom ozračju ateliera-klasa okruženi slikama, skulpturama, grafikama, instalacijama. Uz mirise uljanih boja, imat će priliku u direktnom razgovoru upoznati umjetnike i čuti njihovo mišljenje, sudjelovati u likovnim radionicama ili pak gledati kako nastaju pojedini radovi, doživjeti atmosferu stvaranja i kreativnosti.

Od prošle su godine aktualne i kreativne intervencije u vanjskom prostoru u prirodnom okruženju Jabukovca, s ciljem da se upozori na brigu i svijest o prirodnom okolišu pod prigodnim nazivom: Umjetnost i okolišZa najmlađe i najrazigranije priređene su slikarska Mali i veliki slikari i kiparska radionica Šumski prijatelji, kao i posebna radionica slikanja ustima Slikarstvo na malo drugačiji način.

Osim izložbe, posjetitelji će moći uživati i u popratnim sadržajima i cjelodnevnom glazbenom programu. Nastupaju: Marko i Darko, Vibrica, Jeboton, točka56, Gambit, Implied Complex, Marina Elezović, Rusti, yove 4coustic i Mačkodlak.

Cijeli događaj humanitarnog je karaktera. Novcem prikupljenim od prodanih studentskih radova, pomoći će se onima kojima je to najpotrebnije, u suradnji s Centrom za autizam i udrugom Zamisli koja promiče kvalitetno obrazovanje mladih s invaliditetom. Također, udruga Dignitas sudjeluje sa štandom na kojem će posjetitelji imati priliku vidjeti radove iz grafičke mape projekta Crni linorez, svijetla budućnost i pridonijeti dobrovoljnim prilozima za majice na kojima se nalaze otisci mladih autora Akademije likovnih umjetnosti.

Više o samom događaju i programu možete pronaći na Facebook stranici.

(Visited 240 times, 1 visits today)

Komentari