Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Editors s novim albumom ponovno dolaze u Tvornicu kulture

19.09.2017. Ziher.hrFoto: Niko Goga / Ziher.hr

Britanska petorka Editors vraća se u Tvornicu kulture u utorak, 17. travnja 2018. u sklopu turneje koja će pratiti novi studijski album. Bend predvođen karizmatičnim frontmanom Tomom Smithom u 15 godina karijere prilično puno pažnje posvetili su Hrvatskoj. Dosad su u Zagrebu nastupali pet puta, posljednji put u prosincu 2015. kad su raspodali Tvornicu kulture.

Editors su nastali 2002. godine u engleskom Staffordu i brzo su lansirani među nove otočke rock zvijezde. Debitantski album “The Black Room” iz 2005. sa singlovima Munich, Blood i Bullets osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu “Mercury”. Nasljednik “An End Has A Start” svjetlo dana ugledao je dvije godine kasnije sjurivši se ravno na prvo mjesto britanske top liste albuma.

Najveći uspjeh grupa je polučila trećim albumom “In This Light And On This Evening” (2009.) na kojem se nalazi megahit Papillon, a uslijedili su “The Weight Of Your Love” (2013.) i “In Dream” iz 2015. godine. Nova glazba Editorsa moći će se čuti već u listopadu kada je planiran izlazak novog singla, dok će još neimenovan šesti studijski album biti objavljen u siječnju.

Ulaznice

Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey i Elliot Williams treći put dolaze u klub u Šubićevoj kojeg su već dva puta rasprodali danima uoči nastupa. Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak, 21. rujna po cijeni od 150 kn, koja će ostati na snazi do 28. listopada. Od 29. listopada do 16. travnja za ulaz će trebati izdvojiti 170 kn, a na dan koncerta 200 kn.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Komentari