Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Izvještaj – Psihomodo Pop (Sviraj stare): U godini majmuna rastura Godina Zmaja

26.11.2016. Ivan Košar
Foto: Monika Bračević/Ziher.hr
Vintage punk-rock

Pod nazivom Sviraj stare na drugom izdanju nastupali su Psihomodo Pop. Vintage je vibrirao rokerski od samoga početka. A tek nostalgijom za one prošle dane. Svirali su svoje pjesme s Godina Zmaja (1988.) i Sexy Magazin (1990.) albuma. Prije početka u Kavezu je bila postavljena izložba u režiji benda, a prije svirke DJ Kneža puštao je pjesme koje su žarile i palile u tom periodu.

Migracija fanova iz prostora šanka krenula je kada se čula prva pjesma Telegram Sam. Iskre su frcale koliko je atmosfera bila naelektrizirana, prostor ispred pozornice bio je krcat, pomicao si se samo ako te netko gurnuo iza da bi prošao. Uslijedile su Nema nje i Kad sam imao šesnaest. Bez nekih pretjerano dugih pauza Gobac je prepričavao razne anegdote vezane za bend i početke karijere. Svi znamo kakva je on scenska pojava u nas Hrvata, a to je još jednom i dokazao.

Foto: Monika Bračević/Ziher.hr

Foto: Monika Bračević/Ziher.hr

Mala Ramona

Evergreen pjesme kao što su Ramona, Pinokio, Frida i Ja volim samo sebe rulju su najviše uznemirili i tjerali na ples i pjevanje. A rulja je bila raznih godišta, uz najveći broj starije ekipe. Bilo je i onih koje je stari još nosio kao punoglavce dok se Gobac skidao gol u Kulušiću (i ja sam jedan od njih). Bila je tu mala Ramona koja se pridružila dečkima na pozornici, ljubljenja ruku curama ispred bine i pozdravljanja s fanovima. Čak se neka cura popela na binu prije koncerta i glumila da pjeva dok nije spazila da prema njoj ide mrcina od zaštitara.

Atmosfera je bila prava punk-rokerska s nostalgijom koja je odisala klubom. Ekipa je u zanosu pjevala stare hitove koje su obilježile jedan od najznačajnijih bendova u Hrvatskoj i okolici. Vidi se da su s nekim novim žarom odradili ovaj koncert jer trebalo se prisjetiti svih tih stvari. Vidi se da je publika željna ovakvog Psihomodo Pop-a jer su fanovi u cirka dva sata oduševljeno pratili svaki pokret hrvatskih Ramonesa.


Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(8 votes, average: 4.875 out of 5)

Komentari