Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Nellcote predstavlja “Surrender”, u KSET-u im se pridružuje don_t go

26.04.2017. Ziher.hrFoto: Press

Sedam je godina prošlo od sudbonosnog upoznavanja Vinka Ergotića (vokal, gitara) i Lovre Boljata (gitara). Te je 2010. godine osnovan Nellcote – bend koji je već s prvim singlovima She Said i Hold On privukao pažnju publike i kritike. Jedan od najperspektivnijih bendova folk blues žanra u Hrvatskoj kroz godine je nizao singlove, ali i postave koje su glazbu Nellcotea izvodile na pozornici. Njihovu je glazbu publika upijala u mnogim klubovima i na pozornicama Inmusica, Terranea i Indirekta.

A onda su nestali. Godinu dana ih nije bilo, a onda su se u listopadu prošle godine vratili s If Only They Could. Kao što i sam spot za spomenuti singl sugerira, Nellcote su za vrijeme dok ih nije bilo tragali za izgubljenim dušama i pronašli ih u novim pjesmama koje su okupljene na prvom EP-ju pod nazivom „Surrender“.

Početkom ove godine bendu se priključuju Lana Filipin (bas) i Damir Trputec (bubanj) i Nellcote je spreman glasno i bez srama na pozornici KSET-a u utorak, 23. svibnja pokazati sva stanja duše koja su bila potrebna kako bi nastao „Surrender“.

Izlazak EP-ja očekujemo u tjednu prije koncertne promocije pa će svirka u KSET-u biti i live premijera pjesama koje će se naći na izdanju prvijencu, ali i prvi veliki koncert u punoj bendovskoj postavi.

don_t go

Prije Nellcotea u KSET-u će nastupiti austrijsko-hrvatska glazbena kombinacija don_t go. Nina Jukić (vokal, synth, klavir) i Alexander Forstner (gitara, bubanj, elektronika) prošle su godine objavili EP „Dark Country“ kojim su se konačno probili i do Hrvatske. Iako uglavnom nastupaju u Austriji, hrvatska publika imala ih je prilike čuti prošle godine u Muzičkom salonu SC-a te u Varaždinu u sklopu ŠUŠ Microfesta.

Izričaj don_t go kreće se između melankoličnih melodija, zaraznog groovea i Nininog emocionalnog vokala. Korištenjem live loopinga, izbjegavanjem upotrebe laptopa na koncertima te minimaliziranjem predprogramiranja, Nina i Alexander grade bogate teksture s kompleksnim vokalnim i instrumentalnim slojevima.

Ulaznice

Cijena ulaznica iznosi 20 kuna u pretprodaji, odnosno 30 kuna na dan koncerta. Ulaznice su u prodaji od srijede, 26. travnja u na šanku KSET-a (Unska 3) i Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn). Šank radi do ponoći.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Komentari