Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Prva samostalna izložba Domagoja Rogine u sklopu Fragmentologije

12.10.2016. Jelena KovačevFoto: Press

U četvrtak, 13. listopada u 19 sati održat će se druga izložba ovogodišnje Fragmentologije u Galeriji 3.14 u Martićevoj 31a. Izlažu Vida Meić, dobitnica Grand prix-a ovogodišnjih Erste fragmenata i student nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti, Domagoj Rogina, koji po prvi puta samostalno izlaže.  Kustos izložbe je Feđa Gavrilović.

Fragmentologija je ciklus jednodnevnih pop-up izložbi radova otkupljenih u sklopu Erste fragmenata. Svaku izložbu osmišljava novi kustos u novom prostoru. Erste fragmenti prepoznati su u likovnoj zajednici kao važan natječaj za poticaj mladim umjetnicima, no ovim ciklusom želi napraviti korak dalje u približavanju publike i umjetničkog djelovanja.

Publici se često spočitava nezainteresiranost i nerazumijevanje, a umjetnicima izoliranost i elitizam. Organizacijom neformalnih druženja u neformalnom okruženju, i to povodom Fragmenata, začetih kao spoj naizgled nespojivog – kulture i korporacije – širimo ideju Fragmenata izvan samog natječaja i dosadašnjih okvira.

O Domagoju Rogini

Rođen je 1989. u Varaždinu. Nakon završetka gimnazije 2011. upisuje nastavnički odsjek Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Trenutačno je na zadnjoj godini studija u klasi prof. Sokića, na smjeru slikarstvo. Dosad je izlagao na nekoliko skupnih izložbi i bio na likovnoj rezidenciji Glo’ art u Belgiji.  U slikarstvu ga privlači materičnost slike, taktilnost i potez kista,  zatim odnos boja i atmosfera slike, te u konačnici ostavljanje vlastitog identiteta slikajući.
Trenutno radi na novom ciklusu slika i izradi diplomskog rada, a nakon završetka studija želio bi imati psa i nastaviti slikati što više može.

Što se tiče kulture u Hrvatskoj smatra da situacija nije sjajna, štoviše da daleko je od toga. “Da bi došlo do neke pozitivne promjene morao bi se promjeniti mentalitet ljudi a do tad ćemo se nekako snalaziti – to nam dobro ide”, navodi Rogina. “U Hrvatskoj zaista ima dobrih mladih umjetnika i mislim da se trebamo držati skupa ako mislimo opstati.”

(Visited 60 times, 1 visits today)

Komentari