Istaknuto
14.08.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta I ovog tjedna u rubrici Nova glazba donosimo domaće glazbene novitete za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

05.08.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute FILMSKI VREMEPLOV: Vrijeme je da upoznate francuski novi val (nouvelle vague) i saznate zašto i kako je oduševio filmofile i ljubitelje francuske kulture.

Film

10. Festival dokumentarnog rock filma: Program u ljetnom kinu Cres

03.07.2016. Ziher.hrFoto: www.facebook.com/FestivalDORF
Vrijeme čitanja: 2 minute

10. Festival dokumentarnog rock filma – DORF održava se ove godine na više lokacija: Cres, Pula, Ozalj, Vinkovci. Uz projekcije glazbenih dokumentaraca održat će se izložbe, promocije knjiga i DJ nastupi. Na jubilarnom festivalskom izdanju biti će prikazano ukupno 18 filmova, uz 12 hrvatskih premijera. Prvi dio programa odvija se u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7-9.7. biti osim projekcija organiziran i popratni program.

U četvrtak, na otvaranju će biti premijerno prikazan film Oslobođeni Daft Punk (Daft Punk Unchained), autora Herve Martin Delpierrea (Francuska). Radi se o prvom dokumentarnom filmu koji prati tajanstveni duo, pop-kulturni fenomen Daft Punk. Autor prati genijalni dvojac od samih početaka, kroz impresivan razvoj glazbene i poslovne karijere. Sniman 2 godine, film nas vodi u samo srce svijeta neobičnog dvojca, brižljivo sakrivenog od javnosti u potrazi za neovisnošću i slobodom. Uz brojne glazbenike i zvijezde(Kanye West, Pharrell Williams, Skrillex, Nile Rodgers…) film obiluje i odličnom glazbom te zanimljivim arhivskim materijalima.

Poslastica za sve ljubitelje pustinjskog bluesa (Tinariwen, Bombino…) je nagrađivani film Kiša plave boje s malo crvene (Akounak Tedalat Taha Tazoughai), autora Christophera Kirkleya. Radi se o zanimljivom remakeu klasika Purple Rain, posveta Princeu i uzbudljivoj glazbi iz saharske regije koja osvaja i savršenim soundtrackom. „Film o mobitelima, gitarama i motorima“ premijerno prikazujemo u subotu 9.7.

Od ukupno 6 regionalnih filmova u programu ovogodišnjegg DORFa, na Cresu će biti prikazana 2, od kojih izdvajamo film Ne padam na koljeno (Ne grem na koleno) autora Dušana Moraveca i Mihe Šalehara. Radi se o duhovitom seciranju slovenske zabavne glazbe, fenomen koji traje već desetljećima unatoč ignoriranju kritičara i koji je blizak i susjednim zemljama.

Akounak Teggdalit Taha Tazouhai Trailer from sahelsounds on Vimeo.

U okviru OFF DORF programa, u 3 dana posjetitelji će nakon projekcija moći vidjeti nastupe NT Wave, DJ Smeđeg Šećera i DJ Vuka. Organizirana je promocija zanimljive Enciklopedije o domaćim duo bandovima autora Dragana Vukovića, novinara i promotera. Također, za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći vidjeti izložbu naslovnica fanzina iz cijelog svijeta.

U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirana je izložbe stripova i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića, za učenike osnovnih škola.

10.Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca.

Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Cres i Turistička zajednica Cres, a program EDIT  Zaklada Kultura nova.

RASPORED DORF NA CRESU 2016

7.7. (ČETVRTAK) Ljetno kino Cres

19:00

Izlozba EDIT Comics/Comics exhibition

21:30

Oslobođeni Daft Punk, 85′

/Daft Punk Unchained (France, BBC)/

+NT Wave / live act (techno guitar)

8.7. (PETAK) @Ljetno kino Cres

20:00

Izlozba fanzina + promocija Enciklopedije o domaćim duo bandovima

/Fanzine exhibition+Book promotion – 2-member bands encyclopedia

21:30

Sav taj jazz, 35′

/All that jazz (Croatia)/

Teorija opskurnosti, 87′

/Theory of obscurity – Movie about Residents (USA)/

+DJ Vuk / live act (indie)

 

9.7. (SUBOTA) @Ljetno kino Cres

21:30

Ne padam na koljeno, 51′

/You wont bring me to my knees (Slovenia)/

Kiša plave boje s malo crvene, 75′

/ Purple Rain (France)/

+DJ Smeđi Šećer

/ live act (soul, funk, groove)/

Dnevna ulaznica – 10 kn

 

(Visited 123 times, 1 visits today)

Komentari