novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Intervju

She Loves Pablo: “Slavimo deset godina benda, treći album i House of Pablo DVD”

Foto: Domagoj Spaić/Metal View Productions
Vrijeme čitanja: 3 minute

Četvrtak je u rano predvečerje odlučio odjenuti ruho House of Pabla pa je tako promocija DVD izdanja s drugog House Of Pablo festivala, održana u KSET-u, okupila zainteresirane u lijepom broju. DVD izdanje u trajanju od preko dva i pol sata srezano je na urnebesne privatne trenutke iz studija i okolice presječene live nastupom s festivala svakog od bendova. Posvjedočili smo kako izgleda proces snimanja i nasnimavanja u Pablari i kako se u pauzama između rada opuštaju dečki iz kolektiva House Of Pablo. Abecednim redom Killed A Fox, Malady Line, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Reflex Kid, She Loves Pablo i Straight Outta Fridge nasmijali su okupljenu publiku svojim pripremama za snimanje, momentima u backstageu za vrijeme drugog po redu HOP festivala održanog u Tvornici kulture i malim internim šalama i anegdotama.

Netom prije samog prikazivanja premijere DVD izdanja, dobro raspoloženi Dimitrije Đokić Jimmy i Hrvoje Jelen iz She Loves Pablo zamoljeni su da prokomentiraju par aktualnosti vezanih uz bend i događanja koja nam predstoje u bližoj budućnosti.

She Loves Pablo uskoro slavi deset godina postojanja. Možete li izdvojiti neke trenutke uspona i padova?

Jelen: Šteta što Šimek ne odgovara ovdje jer je on bio u osnivanju benda s Leom. Ja bih rekao da su to bili samo vrlo vrlo vrlo polagani usponi. Nije bilo nikakvih posebnih prečica. Bilo je puno rada i truda.

Jimmy: Puno para. (smijeh)

Jelen: Puno sviranja za stvarno nikakvu lovu, ali smo bili spremni jer volimo to što radimo. Stvarno smo ponosni na sve što smo postigli do sada.

Jimmy: Jako smo ponosni. Deset godina nije malo, ali nama je prošlo jako brzo. I ono što je Jelen napisao na fejsu od Pabla – deset godina za jedan bend je stvarno jako puno. Neki kultni bendovi nisu opstali toliko. Mi smo opstali iz dva razloga, a to su ljubav prema našoj glazbi i to što smo svi prijatelji.

Jelen: To je zapravo prvi razlog. Nama je to prvenstveno druženje, a onda ti nije teško ni doć’ na probu, podružiti se malo, popričati, svirati, popiti pivu, izmoliti krunicu. (smijeh).

Vaša vikend promocija novog albuma “Try Mandarin” u KSET-u zakazana je za 18. i 19. ožujka. Što nam sve spremate osim same promocije albuma?

Jimmy: Prvi dan je promocija albuma. Novog albuma, trećeg albuma. Za prvi dan nam je predgrupa Portman, naši dragi prijatelji. Pripremamo jedan dobar tulum. Drugi dan slavimo deset godina benda. Svirat ćemo presjek deset godina, presjek prva dva albuma. Bit će super, bit će gostiju, bit će kaosa i pijenja.

Jelen: Bit će Nizozemci.

Jimmy: Drugi dan će nam kao predgrupa svirati bend iz Nizozemske – naši novi prijatelji Obese.

Kako ste došli do njih?

Jelen: Tako da smo mi njima svirali na promociji njihovog prvog albuma u Nizozemskoj prošle godine. Pozvali su nas i mi smo se odazvali, svirali dva koncerta s njima i bilo je super. Onda smo im rekli ‘pa dođite i vi nama’. Već su jednom bili ovdje, svirali su u Rijeci i rasturili su, svi su bili jako zadovoljni. Baš jako dobro sviraju i super su ekipa.

Jimmy: Cijela ta promocija, sve je to skupa upakirano u četrdeset godina KSET-a. Izabrali smo KSET jer nema benda koji nije počeo svirati ili svira već dulje vrijeme, a da nije svirao u KSET-u.

Jelen: Dosta smo vezani uz KSET. Svirali smo tu već puno puta i na početku karijere. (smijeh) Karijere? Ne, ima neki specifičan schmeck taj KSET.

Što mi možete reći o samom zvuku novog albuma? Jeste li ostali vjerni sebi? Jeste li ostali na tragu zadnjeg albuma “Burn And Levitate”?

Jelen: Nikad vjerni sebi. Svaki album zvuči sasvim drugačije od prethodnog. Imali smo novog producenta i snimatelja – Mark Mrakovčić zvan Marky.

Jimmy: Po mom mišljenju, novi album je neki mix prvog i drugog albuma. Više prvog albuma. Dosta smo žešći, dosta smo ljuti, ali ne baš u tom nekom sporom tempu s prvog albuma. Konceptualno je treći album najpotpuniji.

Jelen: Ima glavu i rep i ima ga smisla slušati kao cjelinu. Ispalo je kao povezana cjelina. Zazvali smo Rogera Watersa i rekli mu da nam smisli konceptualni album. (smijeh)

Jimmy: Prodali smo dušu vragu. (smijeh) Ne, stvarno smo zadovoljni sa zvukom novog albuma. Za sada mi je on naš best, top of the pops. (smijeh)

Promocija vašeg novog albuma u KSET-u zapravo je početak vaše europske turneje. Kakav je plan putovanja i nastupa?

Jimmy: Da, imali smo do sada par izleta po Europi. Nikad to nije bilo nešto dulje od par dana. Ovo je sad prvi put da idemo tjedan dana. Počinjemo s dva dana u KSET-u, Rijeka još nije sigurna. Onda idemo u Nizozemsku, tamo imamo svirke u Amsterdamu, Utrechtu i još jednom gradiću na sjeveru i u povratku radimo Njemačku. Jako smo sretni jer imamo priliku provesti tjedan dana u kombiju nas četvorica sa Šimekovim mirisima. (smijeh)

Sad kad smo protresli aktualnosti pozdravit ćemo se uz dva brzinska pitanja nevezana uz She Loves Pablo. Hrvoje, koje je tvoje najranije sjećanje vezano uz glazbu?

Jelen: Uvodna špica iz La Vie crtića. Ja bih sad recimo to obradio.

Jimmy, možeš li izdvojiti neke guilty pleasure izvođače koje bi mogli pronaći u tvojoj privatnoj glazbenoj zbirci?

Jimmy: Sve priznam. Sve što slušam je opravdano. Možda Aerosmith, ali realno oni su jebeni bend. Nema, sve priznam. Ako nekome treba popis izvođača, može se slobodno javiti. (smijeh)

Hvala vam dečki na vremenu i ovom kratkom komentaru. Vidimo se u KSET-u.

Be social

Komentari