boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Najava: od 11.4. do 24.4. proslavite 14. rođendan Močvare

Vrijeme čitanja: 2 minute

14godina-02Prije 14 godina skupina mladih entuzijastica i entuzijasta angažiranih na tadašnjoj underground sceni i okupljenih oko udruge URK (Udruženje za razvoj kulture), maštala je o otvaranju alternativnog kluba koji bi objedinio interese mladih i kanalizirao energiju kreativaca iz različitih polja kulture. Uz puno dobre volje snovi ekipe iz URK-a, ali i mnogih drugih postali su stvarnost: 16.4.1999. godine je otvoren klub Močvara, tada kod Botaničkog vrta, a od 2000. godine u tvornici Jedinstvo.
Četrnaestodnevnom proslavom 14. rođendana kluba i raznolikim programima ekipa Močvare planira pokazati kako su još uvijek puni energije. Sigurni smo da će svatko naći nešto za sebe.

14godina-01Tako od 11. do 24. travnja u Močvari možete uživati u brojnim koncertima – dolaze nam slovenski ska-punkeri Elvis Jackson, američki prog-rock post-metalci Intronaut, kultni poljski death metal manijaci Vader, jedan od najboljih živućih kantautora Balkana Tomaž Pengov, danski electro punk duo Reptile Youth, jedan od najuspješnijih i najzabavnijih hrvatskih bendova TBF, belgijsko-japanski electro duo Alek & Les Japonaises, legendarni New York hardcore bend H2O, japanska electro gothic atrakcija Gothica, te u sklopu Dirty Dancinga Daniel Popović.

Po prvi put u Močvaru dolazi nam Pesničenje – trening aktivne poezije iz Beograda koji će predstaviti autore nove pjesničke, kantautorske i performerske scene Srbije i Hrvatske. KUM – Kazalište u Močvari dovodi urnebesnu monodramu Mostarca Ive Krešića, dok galerija Močvara predstavlja ljubljanski Kitch – Institut za umjetničku produkciju i istraživanje. Tu je i nezaobilazan Močvarin sajam ploča i stripova.

(Visited 76 times, 1 visits today)
Be social

Komentari