Film

4. Vladimir skate film festival: Projekcije suvremenih skate video uradaka i izložbe skate fotografija

foto: Vladimir skate film festival
Vrijeme čitanja: 2 minute
foto: Vladimir skate film festival
foto: Vladimir skate film festival

Od 20. do 21. rujna 2014. održat će se četvrti po redu Vladimir skate film festival – neovisna skateborading filmska manifestacija koju organizira Skateboard klub August Šenoa iz Fažane. Kao što je to bilo i prijašnjih godina i ove godine programsku koncepciju Festivala činit će projekcije suvremenih skate video uradaka te izložbe skate fotografija poznatih europskih i svjetskih autora. Gosti, autori ovogodišnjeg Festivala bit će Oli Buergin (Švicarska), kooautor filma Blackcrossbowl i Jackob Harris (Velika Britanija) autor filma Eleventh hour.
Ovogodišnji Festival održat će se na dvije lokacije, u Fažani te prvi put i u Puli. Otvorenje, 20. rujna, održat će se u caffe baru Stara Fažana u Fažani u 19,00 sati s izložbom fotografija Fažana DIY retrospective, koja prikazuje zadnje dvije godine DIY (do it yourself) scene u Fažani na lokacijama bivše tvornice stakla i tvornice Badel. Nakon otvorenja uslijedit će projekcije triju filmova: Blackcrossbowl
 Alexa Pipoze, 
Crossing the Perth Dimension
 Josh Robertsa i 
Static IV
 Josh Stewarta.
Drugi dan, 21. rujna, s početkom u 19,00 sati u pulskom Kinu Valli održat će se otvorenje foto izložbe 
International photo exhibition na kojoj će biti predstavljeni radovi poznatih svjetskih skate fotografa: 
Allena Yinga (Brooklyn, NYC), 
Nilsa Svenssona (Švedska), 
Jeana Feila (
Francuska) i Raymond Knives (New York, USA). Nakon izložbe u 20,00 sati uslijedit će projekcija dokumentarnog filma Coping Mechanism
 Phila Evansa, o skejterima iz švedskog grada Malmöa, koji grade vlasitu zajednicu i skate lokacije prema svojim pravilima i to vlastitim rukama.
Zadnja projekcija filma Eleventh hour Jackoba Harrisa i after party održat će se u 22,00 sati u Galeriji Cvajner. Vladimir Film Festival neovisna je skateboarding filmska manifestacija osnovan 2011. godine u Fažani te kao takva čini jedinstveni događaj ovakvog tipa na području cijele Europe. Festival je fokusiran na underground video produkciju i neovisne projekte vođene DIY (do it yourself) filozofijom. VFF svake godine donosi nove filmske i video uratke te fotografije brojnih svjetskih autora. Neki od tih uradaka doživjeli su svoju europsku premijeru upravo na Vladimir Film Festivalu.
Festival se održava pod pokroviteljstvom Istarske županije, Turističke zajednice Općine Fažana te Grada Pule. Ovogodišnji Festival zajdničkim snagama organizirali su Marko Zubak, Nikola Racan i Oleg Morović.

foto: Vladimir skate film festival
foto: Vladimir skate film festival
Be social

Komentari