novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Glazba

Sve je spremno za Stop Making Sense 2014.

Foto: SMS
Vrijeme čitanja: 4 minute
Foto: SMS
Foto: SMS

S već odličnim imenima na ovogodišnjem lineupu, dragulj na kruni festivala u Tisnom, Stop Making Sense,koji će se održati od  31. srpnja do 3. kolovoza 2014., donosi mnoštvo glazbenih poslastica među kojima su T.Williams, sve traženiji duo Maribou State, techno zvjerka Marcus Worgull ili pak Mosca. Lineup je skompletiran, a festivalske ulaznice, kao i dnevne, po povoljnijim cijenama za ExYu regiju možete kupiti u sustavu Entrio.hr.

Dragulj na kruni festivala u Tisnom, Stop Making Sense, osigurava novu razinu zabave u Hrvatskoj. Donoseći odličan provod na plaži na prekrasnoj lokaciji u The Gardenu Tisno, Stop Making Sense festival se petu godinu vraća na dalmatinsku obalu, i to od 31. srpnja do 3. kolovoza 2014. godine. Kao nezaobilazni događaj na festivalskom kaledaru, Stop Making Sense pruža bijeg od stvarnosti, a novi život kreiraju pomno odabrani DJ-evi i izvođači. Surađujući s najinovativnijim imenima elektroničke glazbe, svjetski poznatim DJ-evima i izvođačima, te strastvenim promotorima, festival kombinira smirenost raja na plaži s uzbuđenjem glazbenog festivala na kojem organizatori pažljivo biraju izvođače i osiguravaju jedinstveno i intimno iskustvo.

Smješten na prekrasnoj lokaciji The Garden Tisno, Stop Making Sense festival se udomaćio na Mediteranu, okružen hladom borova. Glazbena kulisa kroz četiri dana dolazi s pozornice smještene na plaži, te one skrivene među drvećem, a zabava se proteže i na klub na otvorenom Barbarella’s gdje ples ne prestaje do zore. Osiguravajući 18 sati glazbe dnevno, Stop Making Sense nudi techno, electro, funk, soul i disco zvuke, a zabave na brodovima vas vode na idilične lokacije na moru. Uživajte u zvukovima Tiki bara na plaži, gozbi u gradiću Tisno, odmaranju na plaži ili jednostavno plešite pod suncem kao da vam je to najvažnija stvar na svijetu.

Foto: Anomalous Visuals
Foto: Anomalous Visuals

Za to će se pobrinuti bogati lineup . Sveprisutna  Anja Schneider poznata je po energiji i nezasitnoj želji za uspjehom, a sa sobom donosi pomno birane zvuke i pokazuje veliki talent. Warm etiketa dovori house i disco DJ-a Gerd Jansona, a njemu se priključuje talentirani Nick Höppner, kojeg krasi raznovrsnost i temeljito poznavanje house i techno glazbe. Rezidenti Sub Cluba Harri & Domenic vraćaju se i ove godine i sa sobom dovode DJ duo Optimo – Twitch and Jonnie Wilkes. Njihov se raspon može najbolje opisati techno,  electro  i  rock  zvucima.

Trouble Vision i Abattoir gost Hunee u setovima oslobađa  veliku energiju.  Producentski duo Psychemagik koriste jako rijetke sampleove u svojim stvarima, a priključuju se  Orlando Boom ekipi zajedno s autorom imena Kiwi koji donosi svoj zarazni disco stil. Leon Vynehall i njegov eklektičan stil crpe inspiraciju iz žanrova kao što su  post punk, classical, funk, disco, soul i techno, s  dozom bassa i posebnog house zvuka, a njegovu produkciju je teško opisati, no sigurno je da je svaki set bombastičan. Leon Vynehall se pojavljuje kao dio Aus Music ekipe, predvođene Will Saulom koji dolazi drugi put na festival i donosi svoj deep dubdisco pristup techno i house glazbi. Phonica Records, poznati londonski specijalisti za vinil, sa sobom dovode house eksperimentalista  Marcus  Worgulla, a dolazi i Mr Ties, izvođač kojeg je nemoguće svrstati u neki žanr, ali njegovi setovi su svjetla točka svakog nastupa. Tiger & Woods tj.Larry Tiget i David Woods zabavljat će ljude s raznim disco zvukovima koje oni nazivaju ‘future boogie’, a house pod utjecajem jazz zvukova predstavit će Vakula. Ljubitelji soula, duo Maribou State priključuju se Mosci i T.Williamsu u njegovom T.Party Movement kolektivu. Severino se pojavljuje kao dio Lovesick ekipe, a dolazi i Bradley Zero, domaćin Boiler Rooma.

Zagrijavajući za atmosferu festivala, prvog dana, u četvrtak, Madera Verde i Love Glove otvaraju podij na plaži, prije nego domaćini iz Hrvatske preuzmu  pozornicu skrivenu među drvećem sa svojim Croatia Calling programom gdje Woods stage Stop Making Sense festivala otvara mlada Maja Pa iz Zagreba, pobjednica SMS DJ natječaja. Petak je u znaku  Abbatoir ekipe , a pozornicu kod plaže kontrolira Hunee, dok  su među drvećem glavni Aus Music koji predstavljaju Leon Vynehalla i Will Saula.  Psychemagik i Kiwi se izmjenjuju kod plaže u subotu, a Anja Schneider je na drugom podiju dok zalazi sunce te večer preuzimaju poznati londonski klub Corsica Studios.  Podij zatvaraju UK spasitelj housea T.Williams i njegov T.Party Movement, zajedno s Moscom i Maribou State duom.

Treba spomenuti i slavne SMS zabave na brodovima, koje se održavaju dva puta dnevno, a ove intimne zabave omogućuju da se zbližite s omiljenim DJ-evima i izvođačima. Ove godine brodovima će kormilariti Aus  Music,  Trouble  Vision  i  Love  Glove,  Sub  Club,  The  T.Party  Movement,  Warm,  Get   Diverted,  Orlando  Boom  i  Lovesick. Ulaznice su u prodaji, a možete ih kupiti na   http://stopmakingsense.yokaboo.com/.

Barbarella’s Discotheque osigurava zabavu do ranih jutarnjih sati, a za to su zaduženi Gerd Janson, Vakula, Nick Höppner i Optimo. Sub Clu, institucija iz Glasgowa, preuzima četvrtak, a stručnjaci za vinil, Phonica Records su domaćini u petak. Subota I nedejlja za finale festivala dovode Trouble Vision i Warm. Kompletan lineup pogledajte na stranici stopmakingsense.eu

Festivalske ulaznice po 630 kuna, kao I dnevne po 220 kuna tj. po povoljnijim cijenama za ExYu regiju možete kupiti u sustavu Entrio.hr – https://www.entrio.hr/event/stop-making-sense-festival-2014-1205

Više informacija:

stopmakingsense.eu
facebook.com/stopmakingsensefestival
facebook.com/events/398475686949725/
twitter.com/#!/Stopmak1ngsense
mixcloud.com/stopmakingsensefestival/
facebook.com/events/398475686949725/

Be social

Komentari