22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Stop Making Sense objavio novi val imena, ulaznice su u prodaji

Vrijeme čitanja: 4 minute
Foto: Anomalous Visuals, anomalousvisuals.co.uk/
Foto: Anomalous Visuals, anomalousvisuals.co.uk/

Dragulj na kruni festivala u Tisnom, Stop Making Sense, osigurava novu razinu zabave u Hrvatsku. Donoseći odličan provod na plaži na prekrasnoj lokaciji u The Gardenu Tisno, Stop Making Sense festival se petu godinu vraća na dalmatinsku obalu, i to od 31. srpnja do 3. kolovoza 2014. godine. Kao nezaobilazni događaj na festivalskom kaledaru, Stop Making Sense pruža bijeg od stvarnosti, a novi život kreiraju pomno odabrani DJ-evi i izvođači. Surađujući s najinovativnijim imenima elektroničke glazbe, svjetski poznatim DJ-evima i izvođačima, te strastvenim promotorima, festival kombinira smirenost raja na plaži s uzbuđenjem glazbenog festivala na kojem organizatori pažljivo biraju izvođače i osiguravaju jedinstveno i intimno iskustvo.

Novi dodatak na lineupu Stop Making Sense festivala su Phonica Records, poznati londonski specijalisti za vinil, a sljedbenike su dobili od lansiranja 2003. godine. Ovo im je prvi nastup u Hrvatskoj. Sa sobom dovode house eksperimentalista  Marcus  Worgulla, a dolazi i Mr Ties, izvođač kojeg je nemoguće svrstati u neki žanr, ali njegovi setovi su svjetla točka svakog nastupa.

Maribou State, ljubitelji soula i deep omamljujućih zvukova, pridružuju se Mosci kao dio T.Williamsovog The T.Party Movement projekta koji okuplja istomišljenike čija je redefinicija house glazbe uzdrmala temelje tog žanra. Mosca dokumentira utjecaje u iscrpnoj i znalačkoj manifestaciji housea i techna. Sveprisutna  Anja Schneider poznata je po energiji i nezasitnoj želji za uspjehom. Osnivačica etikete Mobilee Records, te bivša radijska voditeljica, sa sobom donosi pomno birane zvuke i pokazuje veliki talent. Anja se, kao i Rob Alldritt, pojavljuje uz Get Diverted ekipu koja premijerno nastupa na ovogodišnjem Stop Making Sense festivalu.

Traženi DJ Robert Johnson, glazbeni novinar, odličan remixer, još je jedan sjajan dodatak Warm etiketi i njihovom nastupu na ovogodišnjem festivalu, a priključuje im se i house i disco DJ Gerd Janson. Talentirani Nick Höppner, kojeg krasi raznovrsnost i temeljito poznavanje house i techno glazbe, a uključen je u rad Ostgut Ton etikete od samog početka, također dolazi u Tisno. Njima se priključuju i Ali Tillett te Ollie Seaman.

Hunee, DJ čiji opušten i organski pristup polagano gradi plesnu atmosferu, pokazat će moćan set u kojem se isprepliću disco, house, techno i soul. Hunee je i poseban gost Abattoir ekipe. Tiger & Woods tj. Larry Tiget i David Woods nastupat će uz velike slike dva tigra i zabavljat će ljude s raznim disco zvukovima koje oni nazivaju ‘future boogie’. Rezidenti Mr. Solid Gold i Park Ranger predstavljaju londonski klub Corsica Studios kao dio Trouble Vision ekipe.

Rezidenti Sub Cluba Harri & Domenic vraćaju se i ove godine i sa sobom dovode DJ duo Optimo – Twitch and Jonnie Wilkes. Njihov se raspon može najbolje opisati techno, electro i rock zvucima. Producentski duo Psychemagik osvojili su medije sa svojim svježim pristupom remiksiranju, a  koriste jako rijetke sampleove. Psychemagik se priključuje Orlando Boom ekipi. Veliki talent koji se dokazao remiksiranjem za Tronik Youth i Klaxons, talentirati DJ i rezident londonskog kluba The Nest  – Kiwi, također se priključuje Orlando Bloom ekipi.

Leon Vynehall i njegov eklektičan stil crpe inspiraciju iz žanrova kao što su  post punk, classical, funk, disco, soul i techno, s dozom bassa i posebnog house zvuka, a njegovu produkciju je teško opisati, no sigurno je da je svaki set bombastičan. Leon Vynehall se pojavljuje kao dio Aus Music ekipe, predvođene Will Saulom koji dolazi drugi put na festival i donosi svoj deep dubdisco pristup techno i house glazbi.

Član DJ kolektiva Horse Meat Disco Severino Panzetta putuje po svijetu i tjera ekipu na ples s underground house i disco ritmovima. Lovesick ekipa predstavlja Severina uz  Blonde Ambition i Lovesick DJ-eve. Croatia Calling zabava na brodu počinje s DJ-evima Luka K i Zero, a njima se priključuju Brighton i  Mimi. Dalston Superstore rezidenti Abattoir nastupaju uz Anomalus DJ-eve i Huneea, ali tu su i Rufus & Bambi.

Treba spomenuti i slavne SMS zabave na brodovima, koje se održavaju dva puta dnevno, a ove intimne zabave omogućuju da se zbližite s omiljenim DJ-evima i izvođačima. Ove godine brodovima će kormilariti Aus Music, Trouble Vision i Love Glove, Sub Club, The T.Party Movement, Warm, Get  Diverted, Orlando Boom i Lovesick.

stop making senseSmješten na prekrasnoj lokaciji The Garden Tisno, Stop Making Sense festival se udomaćio na Mediteranu, okružen hladom borova. Glazbena kulisa dolazi s pozornice smještene na plaži, te one skrivene među drvećem, a zabava se proteže i na klub na otvorenom Barbarellas gdje ples ne prestaje do zore. Osiguravajući 18 sati glazbe dnevno, Stop Making Sense nudi techno, electro, funk, soul i disco zvuke, a zabave na brodovima vas vode na idilične lokacije na moru. Uživajte u zvukovima Tiki bara na plaži, gozbi u gradiću Tisno, odmaranju na plaži ili jednostavno plešite pod suncem kao da vam je to najvažnija stvar na svijetu.

Osigurane su EX YU cijene ulaznica s popustom, a mogu se kupiti u sustavu Entrio.

Dosadašnji lineup pogledajte na službenoj stranici festivala.

Be social

Komentari