Nagrade

Nagradnjača: Sound Clash otvara jubilarni 10. Illectricity festival u Zagrebu

Foto: Illectricity festival
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Illectricity festival
Foto: Illectricity festival

Deseti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, održat će se od 28. studenog do 6. prosinca 2014. na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, kao i promoviranju vizualnih umjetnosti kroz seriju radionica, uvijek i educira svojim glazbenim izborom te dovodi svježa imena zbog čega Zagreb ne zaostaje za svjetskim metropolama.

Već ove nedjelje na rasporedu je lagana uvertira u festival kroz 12-satni streaming i mingling. Od podneva do ponoći u Swanky/Mint hostelu u Ilici 50, osim što će se izredati 12 DJ-a i live actova, možete se družiti uz šačicu informacija o nadolazećem festivalu koji slavi 10 godina. Ulaz je slobodan.

Uz glavnu večer festivala koja tradicionalno jakim lineupom čini ovo festivalom za pamćenje, cijeli festival otvara Sound Clash večer na kojem se sa svojim glazbenim izborom sukobljavaju DJ-i i njihove ekipe i to u petak 28. studenog Sirupu. Sudionici su ovaj put podijeljeni na dijelove Hrvatske pa će se sukobiti Međimurski lepi dečki, Dalmatinski burazi, Kvarnerski pokvarenjaci i Zagrebački štemeri. Neki od nastupajućih su Qwerty, Tikach, Pytzek, Sladoled, Anto Anto, Dubok, Nortrom, Okor, Inchoon, Qwerty, Arsen Pavešić, Funk Guru, phillipe, itch, sve redom poznata imena hrvatskog clubbinga.

Jubilarno 10. izdanje ove godine u slavljeničkom okruženju još jednom dovodi sjajna imena na završnu večer festivala. U Pogon Jedinstvo 6. prosinca u goste dolazi jedan od najcjenjenijih DJ-eva današnjice Jackmaster, i to s ovogodišnjom nominacijom za najboljeg britanskog DJ-a po izboru DJ Mag Awards, inovativni producent OM UNIT, X-Coast koji vraća u zlatno doba elektronike 90-ih, a sve to uz pobjednika Nucomers natječaja i CFSN DJs ekipu.

Jackmaster iliti Jack Revill je jedan od DJ-a za koje se kaže da ih morate čuti. Svestranost njegova zvuka prepoznata je u najpoznatijim europskim i svjetskim underground klubovima te festivalima, što je dokazao sjajnim nastupom na glavnom stageu ovogodišnjeg Dimensions festivala. Aktivan već desetak godina Om Unit postaje zamijećen interpretacijom Jokerova “Digi Designa”, a prvijenac “Threads” objavljen 2013. godine, te prethodna tri EP-a pokazali su koliko je sporo-brzi Omov zvuk jedinstven i udarili pečat novog step-žanra, koji koketira i s elektrom, ali i soulom i modernim jungleom. X-COAST je jedan od trenutno najinspirativnijih projekata regionalne scene, a njegova glazbena produkcija vratit će vas u zlatno doba elektronike iz 90-ih godina. Glavna festivalska večer uvijek je i s jakom vizualnom pozadinom, tako će se za vizualizaciju glazbe brinuti jedan od naših najpoznatijih vizualnih umjetnika Liik, kao i LiteMotif koji vas vodi u nove vizualne dimenzije.

Kao i svake godine, festival je i edukativnog i prezentacijskog karaktera, tako da će se i ovoga puta predstaviti nekoliko ne-glazbenih programa poput Bring Your Own Beamer, Videoskop Guerilla, Pogonizacija by CFSN Radiona.org, radionice Illekroničke glazbe i radionica osmišljavanja i funkcionalnosti vizualnog identiteta festivala audio-vizualnih umjetnosti.

Ulaznice

Promotivni broj festivalskih ulaznica rasprodao se u rekordnom roku. Pojedinačne ulaznice za Sound Clash (25/35kn) i Main Night (60/75kn) naći će se u pretprodaji od subote (22. studenog) na Entrio.hr-u.

No, Ziher dijeli 2×1 upad za Sound Clash večer. Sve što trebate je u komentaru ostaviti ime i prezime i zaviriti na našu facebook stranicu 27. studenog da provjerite da li ste vi jedan od dva sretnika koji su osvojili upad.

Be social

Komentari