Istaknuto
06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

05.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nisu baš svi otišli na godišnji odmor, uspjeli smo pronaći nekoliko novih singlova od kojih će samo jedan postati singl tjedna.

Izvedbene umjetnosti

Antologijske koreografije na godišnjem koncertu Ansambla Lado

20.11.2017. Anamaria HabunekFoto: Petra Slobodnjak
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon gostovanja u Kanadi i sudjelovanja na etno summitu “Tradicija Nova” u Beogradu, umjetnici Ansambla LADO pripremaju cjelovečernje plesne koncerte povodom 68. obljetnice rada.

U pripremi je dvosatni program koji će sadržavati neke od najpoznatijih koreografija s Ladovog reperotara poput “Starih splitskih plesova” Branka Šegovića, “Ladarki” i “Prigorskih plesova” Zvonimira Ljevakovića, “Ej, sviraj Pavo” Krunoslava Šokca i drugih. Program nosi naziv Antologija I, a riječ je o prvom od već tri pripremljena antologijska programa koji će se izvoditi narednih nekoliko godina.

“Radi se o konvencionalnom programu čijim izvođenjem prije svega odajemo počast umjetnicima koji su od našeg Ansambla stvorili to što je danas,  poput prof. Zvonimira Ljevakovića, dr.sc. Ivana Ivančana, Branka Šegovića, Vidoslava Bagura, Božidara Potočnika, Marijana Makara, Emila Cossetta, odnosno svim autorima koji su nas svojim stvaralaštvom zadužili. Isto tako, vodimo računa o našoj dugogodišnjoj publici, stasaloj upravo uz djela spomenutih autora te klasičnom scenskom pristupu”, rekao je umjetnički voditelj Lada Andrija Ivančan.

Prvi u nizu koncerata bio je održan 17. studenog kada je Lado nastupio u HNK Zagreb. Nakon zagrebačkog HNK 20. studenog odlaze u Novsku, a glavni rođendanski koncert bit će 26. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom 19:30 sati. Ovim će se koncertima od Lada nakon više desetljeća umjetničkog rada oprostiti Miljenko Piškorić, Hrvoje Radić i Jasenka Blažon.

Samo nekoliko dana nakon zagrebačkog koncerta, 1. prosinca Lado će program “Ispod duba stoljetnoga” predstaviti splitskoj publici u Spaladium Areni, nakon čega već tradicionalno kreću s božićnim vokalnim-instrumentalnim koncertima.

(Visited 151 times, 1 visits today)

Komentari