Istaknuto
27.11.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Vlada Republike Hrvatske odlučila je odbiti prijedlog o smanjenju stope PDV-a s 25% na 5% na menstrualne potrepštine i to ne jednom, već dva puta!

24.11.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Atheist Rap slavi 30 godina postojanja u Boogaloou

08.11.2019. Ziher.hrFoto: Mikica Andrejić
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Uz ikone poput KUD Idijota i Hladnog piva, Atheist Rap drže titulu stupa scene koji je zaslužan za razvoj punk rocka na ovim prostorima. Njihov senzibilitet skrojen od anti-ratnih stavova i sarkastičnog humora brzo im je priskrbio simpatije diljem regije, a hitovi poput Wartburg limuzina, Godina kulture, Zapadna Europa, Letnji hit i Dr.Pop te danas nose težinu najprepoznatljivijih i najznačajnijih punk rock uspješnica, s pravom svrstanih u ladicu lektire.

Nastupali su na svim većim i značajnijim festivalima u regiji, pozornicu su dijelili s bendovima NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited, Green Day i brojnim drugima, pa i sada u godini proslave velikih 30 godina karijere ne staju. S njemačkim kolegama Defenders Of The Universe nedavno su objavili split izdanje “#Unterwegs / JBT POP”. Nove pjesme prokazuju istu dječačku zanesenost i kreativnost, a sviračka snaga briše im bore i godine. Ploča se trenutno može nabaviti u Dirty Old Shopu, a bit će dostupna i na samom koncertu uz pregršt ostale merch ponude.

Prije Atheist Rapa publiku će zagrijati FNC Diverzant, neizostavno ime domaćeg underground punka. Svojom su glazbom utjecali na niz generacija koje su kroz njihovu glazbu gradile ukus i kreirale vlastiti identitet. Na sceni više od dva desetljeća, u originalnoj postavi djeluju sve do danas. Sredinom proljeća konačno su objavili drugi album “Stanica Dugave”, čak 16 godina od izlaska čuvenog prvijenca “Prvi Jubilarni”.

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji 50 kuna, a na ulazu 65 kuna.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Komentari