Glazba

Bad Daughter objavila je live session za singl “Fuck Paris”

Foto: Lorna Kijurko
Vrijeme čitanja: 2 minute

Bad Daughter objavila je live session za singl Fuck Paris s nagrađivanog debitantskog albuma kojeg će koncertno promovirati u zagrebačkom pogonu Jedinstvo u petak 6. svibnja.

Singl Fuck Paris zadnja je pjesma na iznimno hvaljenom prvijencu „Let Me Panic”, a zaokružuje priču koju Bad Daughter gradi kroz ukupno osam pjesama. Live session je sniman u klubu Močvara, iza kamere su Neven Muretić, Vjekoslav Palinić i Hrvoje Baudoin, Andrija Santro je majstor rasvjete, a Filip Patak je zadužen za zvuk. Mix i master potpisuje Leonard Klaić.

Novi singl i session uvod su u koncertnu promociju albuma „Let Me Panic” za koju se sprema audio-vizualni spektakl. Po prvi puta će Bad Daughter uživo predstaviti hvaljeni prvijenac koji je osvojio nagrade za najbolji album 2021.

Nakon što je više od 40 domaćih urednika i novinara „Let Me Panic” skupno izabralo za album godine, uslijedilo je i priznanje regionalne udruge nezavisnih diskografa RUNDA za najbolji regionalni album po glasovima 50 izdavača i profesionalaca iz glazbene industrije. Na Rock&Off nagradama je Bad Daughter osvojila one za album godine, kao i Pop&Off izvođača godine. Nakon svega, nedavno je stigla i nagrada Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu za najavni singl albuma Favourite Game.

Dunja Ercegović, koja je na široj glazbenoj sceni poznatija kao Lovely Quinces, kroz solo projekt Bad Daughter poigrava se unutar granica indie pop žanra dajući mu nešto tamniju, ali plesnu i pitku viziju. Album „Let Me Panic” rađen je u suradnji s Leonardom Klaićem, koji potpisuje produkciju i aranžmane, i objavljen za LAA. Pjesme plešu unutar indie pop žanra, s osjetnim naslanjanjem na elektronsku glazbu i pune su utjecaja koji proizlaze iz svega što Dunja i Leo privatno slušaju. Najnoviji singl Fuck Paris dostupan je na svim streaming servisima.

Ulaznice su u prodaji po 70 kuna, a na dan koncerta koštat će 80 kuna. Dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr.

Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Be social

Komentari