Glazba

Battleme u riječkom Pogonu kulture

Foto: facebook.com/pogonkulturerijeka
Vrijeme čitanja: 2 minute

Battleme, folk rock bend iz Portlanda, premijerno dolazi u Pogon kulture u utorak 18. listopada 2016. Battleme je solo projekt Matta Drenika koji je nastao nakon što je prestao s radom u bendu Lions, a prvi put se pojavljuje 2009. godine s pjesmom Burn This Town u seriji “Sons Of Anarchy”. Upravo je ta serija obilježila Drenikov rad jer se nekoliko Battleme pjesama našlo u poznatoj seriji.

Do 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izbacio i EP “Weight On The Brain”. Nakon uspješnog albuma “Future Runs Magnetic” iz 2014. Drenik se povukao u osamu studija u Portlandu i počeo raditi na novim materijalima. Iako ju je kritika ocijenila kao ploču koja odiše rockom i gitarama, Drenik je dalje odlučio krenuti drugim putem. Uz brata Jasona koji je bio zadužen za koprodukciju, te piano kao glavni instrument skladao je melodije i balade, a njihov rad referirao se na onaj Davida Bowiea, Roxy Music ili Jima Carrolla, a u punoj formi benda Battleme stvaraju garage rock pod utjecajem 70-ih.


Rezultat je treći dugosvirajući album, a Battleme ga potpisuje kao “Habitual Love Songs”. Riječ je o četrnaest pjesama koje kombiniraju psihodelični pop s opuštenim melodijama. Od zarazne All Night, All Night, preko Pete’s Song u kojoj pjeva o adolescentskoj prošlosti, The Boats In Ohio i Back To You u kojima spominje prijateljime iz djetinjstva ili Post Is Dead u kojoj nakon godinu dana na turneji priznaje da ne može živjeti sam, Drenik pronalazi nove načine za interpretaciju svoje prošlosti.

Uz Matta Drenika koji je vokal i na gitari, bend čine Chad Savage (bas i vokal), JJ Eliot (gitara i vokal) te Scott Noben (bubnjevi i beatovi). Europska turneja na jesenske datume uz koncerte u Hrvatskoj donosi i nastupe u Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj te Grčkoj. Premijerni nastupi u Hrvatskoj zakazani su za Rijeku i Zagreb.

Ulaznice za riječki koncert su u pretprodaji 35 kn, a na dan koncerta 50 kn. Ulaznice je moguće kupiti preko sustava entrio.hr.

Be social

Komentari