Glazba

Beach Fossils vraćaju se u Zagreb s novim albumom

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

U nizu novih imena koje je Žedno uho Zagrebu predstavilo tijekom 2013. godine tri su se posebno izdvojila, kako zbog toga što je publiku činila dominantno mlađa, studentska populacija koju se sve rjeđe viđa na koncertima novih stranih izvođača, tako i zato što su svaki na svoj način oduševili i pokazali osobiti potencijal. I dok su Metz beskompromisno bučnim drugim albumom pokazali da nemaju namjeru činiti komercijalne ustupke, Mac DeMarco je doslovno eksplodirao i postao planetarno popularan, a Beach Fossils su se pritajili i gotovo četiri godine radili na nasljedniku odlično prihvaćenog “Clash The Truth” albuma.

Povratak nakon četiri godine

Somersault” je svjetlo dana ugledao 2. lipnja ove godine. Reakcije stranog glazbenog tiska obiluju superlativima i zaključkom kako se čekanje isplatilo. Ono što je prije osam godina započelo kao solo projekt pjevača i gitarista Dustina Payseura izraslo je u odličan bend koji inspiraciju crpi u pop glazbi šezdesetih, surf rocku, grungeu, shoegazeu, pa čak i countryju, a sam album je po prvi put plod kolektivnog rada svih članova benda te nekolicine gostiju među kojima se izdvaja Rachel Goswell, pjevačica britanskih shoegaze legendi Slowdive koja je posudila glas za pjesmu Tangerine, prekrasan psihodelični pop biser kakvim bi se zasigurno ponosili Stereolab ili The Sea And Cake.

“Somersault” je objavljen za Bayonet Records, diskografsku kući koju je prije dvije godine Payseur pokrenu zajedno sa suprugom, a koja je široj javnosti postala poznata 2016. godine kad je svoj drugi službeni album na njoj objavila izvrsna Frankie Cosmos. Hrvatska promocija albuma održat će se u nedjelju, 10. rujna u klubu Močvara u organizaciji Žednog uha. Na ovo dijelu europske turneje ih prate energični mladi rockeri iz Cambridgea Nervous Conditions koji će otvoriti večer svojim nastupom.

Ulaznice

Ulaznice za koncert mogu se kupiti po cijeni od 65 kuna u pretprodaji i 80 kuna na dan koncerta u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 ) i Rockmarku (Berislavićeva 13), a dostupne su i putem web shopa Rockmarka i Dirty Old Shopa.

Be social

Komentari