Glazba

Beach Slang, Petal i ESC Life u Močvari na još jednom Indie emo naočale gigu

Foto: facebook.com/mochvara/photos
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon prošlog Indie emo naočale giga na kojem su nastupili odlični Hop Along, vrijeme za još jedno izdanje navedenog, a radi se o bendovima Beach Slang, Petal i ESC Life koji će nastupiti 10. veljače u svima poznaotm klubu Močvara.

Beach Slang je osnovan krajem 2013., kad je James Alex Snyder, vječni mladić na pragu četrdesetih i nekadašnji član kultne pop punk grupe Weston, na probu u prijateljev podrum donio par svojih pjesama, a ostalo je povijest…  Naime, tko god da je u posljednje vrijeme pratio glazbene medije, nije mogao ne naići barem na spomen grupe Beach Slang – zaista, rijetko koji relativno nov bend dobiva toliko medijske hvale i ima toliko posvećenih fanova koji tetoviraju njihove stihove, no ovi momci to apsolutno zaslužuju. Jasno je zašto ih ljudi vole – James Alex je prilično iskren tip i piše pjesme u kojima se mnogi mogu pronaći, a činjenica da pri tome odaje veliku počast svojim najvećim uzorima, Replacementsima i Jawbreakeru, definitivno ne škodi. Beach Slang su se dokazali i na terenu, odsviravši enorman broj koncerata, uglavnom po SAD-u. Proljetos su do Europe navratili povodom kratke turneje s legendarnim Knapsack, a ovaj najveći mali bend na svijetu u Močvaru dolazi u sklopu svog prvog samostalnog europskog izleta.

Indie rock projekt Kiley Lotz, Petal,  koja je još 2013. privukla pažnju EP-jem «Scout», a 2015. pobrala lovorike odličnim LP-jem «Shame». Kako Petal nema stalnu postavu, album je snimljen uz pomoć Brianne Collins i Bena Walsha iz Tigers Jaw te objavljen od strane Run For Cover Records, a iako inače nastupaju kao bend, Kiley će ovom zgodom izvesti akustični solo set. Ukoliko volite Pedro The Lion i Death Cab For Cutie, budite sigurni da će vam se Petal poprilično svidjeti.

Zagrebački dad rock/billiard wave kvartet ESC Life o kojem se manje-više sve zna, ali nije zgorega ponoviti da se radi o sjajnom sastavu pod utjecajem brojnih drugih sjajnih sastava iz protekla tri desetljeća, od Hüsker Dü, preko Pixiesa i Dinosaur Jr. do Superchunka. Osim što su snimili odličan debitantski album, nazvali ga “Access All Areas” i izdali za lokalni PDV Records, za njima su gomila lokalnih koncerata, nedavna europska turneja te prošlogodišnja europska turneja u kojoj su bili prateći bend Grantu Hartu iz gorespomenutih Hüsker Dü.

Upad na gig platit ćete mizernih 40 kn za tri odlična benda.

Be social

Komentari