Istaknuto
02.06.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Back to reality. Karantenu smo izgurali. Sad treba peći roštilje i objavljivati fotografije s plaže da drugi budu ljubomorni. Morate nešto i slušati kad radite stvari koje radite.

27.05.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ovog tjedna donosi šest domaćih i regionalnih singlova u borbi za pobjedu te pet stranih preporuka za slušanje

Glazba

Berlinski Kadavar u Močvari promovira novi album “Rough Times”

29.10.2017. Ziher.hrfoto: facebook.com/KadavarOfficial/
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Popularni berlinski psihodelični rock bend Kadavar u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju svoj novi album “Rough Times” 30. listopada stat će i u zagrebačkoj Močvari . Već po izlasku istoimenog debi albuma iz 2012. moglo se naslutiti da se radi o odličnom djelu vješto vođenom rifovima koji katkad nalikuju i na doom, čime je Kadavar očarao sve poklonike hard rocka iz 70-ih poput Black Sabbatha ili Pentagrama.

Uz vlastiti topli vintage šarm koji je prožet psihodelijom poput ranih Hawkinda, može se reći da je ovaj trio pronašao magičnu formulu – formulu koja garantira visoku prodaju ploča i nastupe s bendovima kao što su Sleep, Saint Vitus, Pentagram te Electric Wizard. Na zagrebački koncert ne dolaze sami, već u pratnji bendova Death Alley i Mantar.

Novovalna nizozemska produkcija buke iznjedrila je Death Alley, bend koji izrasta na oštrim rubovima Motorheadovog rock’n’rolla, pogonjen MC5-ovim protopunkom te iskovan na temeljima zvuka Black Sabbatha. Death Alley zrači jedinstvenom sirovošću s dodatkom zvuka Blue Oyster Culta na steoridima.

Mantar je startao kao sludge mašina sa sjevera Njemačke –  razorno divljaštvo gitare i bubnja s doom prizvukom. Bend je nastao 2012., a dosad iza sebe imaju 3 albuma. Mladi su prvaci kultnog metal labela Nuclear Blast Records. Topla preporuka ljubiteljima Darkthronea, Motorheada i ranih Melvinsa.

Ulaznice su u prodaji u Dirty Old Shopu i preko sustava Entrio. Za karte u pretprodaji ćete izdvojiti 80 kuna dok će na dan koncerta biti 100 kuna.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Komentari