Glazba

Besplatna promocija albuma “LADO Electro 2.0 Memorabilium” u Vintage Industrial Baru

LADO Electro
Foto: Vintage Industrial Bar
Vrijeme čitanja: 2 minute

U utorak, 19. lipnja u Vintage Industrial Baru održat će se promocija albuma “LADO Electro 2.0 Memorabilium“. Riječ je o drugom studijskom izdanju projekta LADO Electro koji autorski potpisuju Boris Harfman, solist Ansambla LADO i Hrvoje Crnić Boxer. Na albumu su surađivali s Ladaricana i glazbenicima Ansambla LADO, jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj. Bit će to jedinstveni live spoj elektroničke i tradicijske glazbe.

“Gotovo je nevjerojatno da hrvatski tradicijski instrumenti, koji su zvali na ples ili tugovali zbog života unazad više stotina godina, mogu i danas na isti način funkcionirati u elektroničkom okružju suvremene klupske glazbe ne gubeći pri tom na uvjerljivosti i emociji”, napisao je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić u predgovoru knjižice albuma. 

Prvi album LADO Electro objavljen je 2003. godine kada je i započela suradnja Ladovog plesača pjevača Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. Za razliku od prvijenca na kojem je naglasak bio na instrumentalima, album “LADO Electro 2.0 Memorabilum” sadrži više vokalnih elemenata. S albuma su zasad skinuta dva singla – Ljeljo i Lepi valcer.

Hrvoje Crnić Boxer je skladatelj, glazbeni producent i DJ, nekadašnji član Montažstroja, autor više od 30 kazališnih i filmskih soundtrackova. Njegovi albumi “Futura”, “Mediterran” i “LADO Electro” proglašeni su vrhuncem hrvatske elektroničke etno glazbe. Dobitnik je dva Porina za glazbu za kazalište, film i TV, dvije nagrade Crni mačak za najboljeg izvođača elektronske glazbe, Marula za najbolju kazališnu glazbu te američke nagrade za filmsku glazbu, Gold Medal for Excellence.

Boris Harfman skladatelj je elektroničke glazbe, glazbeni producent i DJ, etnokoreolog, koreograf, svirač tradicijskih glazbala i plesač pjevač u Ansamblu LADO od 1997. godine. Autor je koreografija, skladatelj i izvođač glazbe kojom je otvoreno Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. godine u Splitu. Od 1993. godine radi kao voditelj nekoliko amaterskih folklornih društava i autor je više od 70 koreografija inspiriranih hrvatskim narodnim plesovima i običajima. Skladao je glazbu za dokumentarne filmove “Sudbina br. 13”, “U potrazi za Ivanom”, “Samica Kuterevka” i druge.

Ulaz na koncert je besplatan stoga nemojte propustiti priliku poslušati i pogledati ovaj nesvakidašnji spoj elektronike i folklora. Album se može pronaći na svim prodajnim mjestima Aquarius Recordsa.

Be social

Komentari