Glazba

Koncertna promocija novog albuma Bebè Na Volè u Vintage Industrial Baru

Foto: Vintage Industrial Bar
Vrijeme čitanja: 2 minute

U četvrtak, 20. rujna Vintage Industrial Bar otvara novu koncertnu sezone promocijom albuma “Hate Is A Wonderful Thing” odličnog Bebè Na Volè. Adam Semijalac, glazbenik poznatiji pod imenom Bebè Na Volè, jedan je od najboljih blues vokala na ovim prostorima. Njegova glazba može se okarakterizirati kao root blues u kombinaciji s različitim indie žanrovima. Nakon više od 10 godina stvaranja originalne glazbe, krajem siječnja 2015. objavio je “best of” na vinilnoj ploči pod nazivom “Time Of Great Depression” gdje je svoj cjelokupni opus sveo na 13 autorskih pjesama kojima je obuhvatio sve kreativne faze svog glazbenog izričaja.

Tri godine kasnije pojavio se album “Hate Is A Wonderful Thing” kojim je Semijalac izgradio novo poglavlje u domeni najboljeg ovdašnjeg rock albuma, a album je i ozbiljan kandidat za najbolji album 2018. godine. Sve pjesme na album komponirao je, izveo i snimio sam autor Adam Semijalac, a miksanje je radio u tandemu s Višeslavom Labošom, koji ujedno potpisuje i mastering. Za artwork su se pobrinuli Mislav Lešić i Dobriša Radovanović.

Ziherov kritičar Filip Kušter o albumu je napisao: “Iako je “Hate is a Wonderful Thing” treći album Bebè Na Volè, on je najsustavniji do sada jer se bavi bluesom u formi koja nije raštrkana od pamtivijeka do današnjih dana toga žanra, već jasno prikazuje što je blues sada, u ovom trenutku. Naravno, s neizostavnim reminiscencijama na prošlost.”

-> “Hate is a Wonderful Thing” (Bebe na Vole): Glazbena propovijed i snaga duha

S obzirom na to da živi isključivo od glazbe, Semijalac je svoje djelovanje proširio znatno dalje od koncertnih dvorana. Radi glazbu za kazališne predstave, član je koautorske inicijative OOUR-Zagreb, kazališta TRAFIK u Rijeci te ima preko 15 cjelovečernjih plesnih predstava iza sebe. Podučava gitaru, bass, banjo, mandolinu, a povrh svega snima film o Bebè Na Volè s redateljem Vladimirom Gojunom.

Koncert će otvoriti upravo Adamova učenica gitare – Marina Elezović. Rodena je 2000. u Kanadi, a gitaru je počela svirati s 10 godina pod utjecajem rock bendova poput CCR, Led Zeppelin, Rolling Stones, Nirvana… Piše indie/rock pjesme s old school prizvukom, svira na cesti i gdje god stigne, a zadnjih godinu dana radi na albumu prvijencu s profesorom, producentom i velikim blueserom Bebè Na Volè.

Vrata se otvaraju u 20 sati, a koncert počinje u 21:30. Karte se u pretprodaji mogu kupiti za 40 kn u Vintage Industrial Baru i Dirty Old Shopu, dok ćete na ulazu morati izdvojiti 55 kuna.

Be social

Komentari