Istaknuto
20.10.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

18.10.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute „Toma” je jedan stvarno dugi film i nitko tko ima zanimljiv život ne bi ga trebao pogledati.

Glazba

Black Rebel Motorcycle Club najavljuju najveći klupski koncert sezone u Zagrebu

06.06.2019. Ziher.hrFoto: Vedran Metelko
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sjajna američka trojka Black Rebel Motorcycle Club protutnjat će zagrebačkom Tvornicom kulture 13. lipnja na jednom od zasigurno najuzbudljivijih klupskih rock koncerata sljedeće sezone.

Veza BRMC-a i Zagreba definitivno spada u jednu od posebnijih rock priča ovih krajeva. Bend je 23. lipnja 2004. trebao nastupiti kao predgrupa Lenny Kravitzu u Domu sportova, ali je koncert otkazan tog dana zbog Lennyjeve bolesti. Black Rebel banda tada je dovukla svoj backline na trg između dvorane i hotela Panorame i odsvirala polusatni set, ali akcija nije stala na tome.

Nakon brzog dogovora s menadžmentom grupa se preselila u Močvaru i izvela jedan od onih nastupa o kojima se pričalo još mjesecima. Garažni psihodelični rock pakao koji je u jednom trenu, zbog tehničkih problema, čak postao unplugged svirka s članovima benda koji svirali stojeći među publikom u krcatom klubu.

BRMC su doslovce eksplodirali na globalnoj glazbenoj sceni u posljednjem pravom hypeu rock muzike, početkom 2000-tih. Debi “B.R.M.C.”, gotovo sat vremena dug album objavljen za Virgin izbacio ih je među najjača nova imena, podjednako zahvaljujući moćnim singlovima, od kojih je prednjačio Spread Your Love, kao i ‘kings of cool’ imageu koji se dobro slagao s imenom benda.

Ime su, naime, preuzeli od motociklističke bande Marona Brandoa iz klasika Divljak. Jednako jak tempo držali su i sa sljedeća dva zapažena izdanja – “Take Them On, On Your Own” i “Howl” – koja su predstavljali jaki songovi We’re All In Love, Stop i Shuffle Your Feet.

Poslije nešto slabijih albuma BRMC ovu su godinu zakucali izvanrednim materijalom “Wrong Creatures” s kojeg je skinuto čak četiri singla, Little Thing Gone Wild, Haunt, Question of Faith i King of Bones te u sklopu čije svjetske turneje će stati i u Tvornici 13. lipnja.

Ulaznice

Ulaznice u prodaju kreću u utorak, 18. prosinca u 10:00 po prvoj cijeni od 150 kuna. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 170 kuna.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari