Istaknuto
13.01.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

09.12.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Mreža mladih Hrvatske i UNICEF motiviraju mlade da dijele svoje mišljenje o mentalnom zdravlju i drugima temama u cilju poboljšanja položaja mladih kod nas.

Glazba

Svemirkov premijerni klupski nastup u Zagrebu

15.09.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Tajanstven i kriptičan kameleon Svemirko, pravog imena i prezimena Marko Vuković, svojom glazbom udiše život plesnom emo-macho popu, novom derivatu žanra synthpop koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena. Nastup 13. listopada u KSET-u bit će premijerni klupski nastup u Zagrebu, za koji je Vuković već i sam najavio da će uz pjesme s albuma “Vanilija” svirati i pjesme s nadolazećeg albuma.

Mirisi, zlato i K(a)SET(a)

Krajem siječnja izdao je album “Vanilija” koji je kao nosač zvuka imao samo VHS kasetu, no njegova popularnost proizlazi direktno sa Bandcampa i YouTubea gdje je preslušan do iznemoglosti. Osim što je ovaj album prepoznat od strane domaćih slušatelja kao jedno od najboljih izdanja ove godine, uvršten je i u KEXP fonoteku. Album “Vanilija”, napisan, snimljen i produciran unutar četiri zida Markove sobe, zbirka je izuzetnih suvremenih pop pjesama koje su rezultat inspiracije koju Svemirko pronalazi u raznolikoj glazbi drugih autora, kao i svojem životnom okruženju na Zemlji.

Vanilija je bila game changer i pružila Svemirku popularnost koju on nedvojbeno zaslužuje. Pitanje oko formiranja benda riješeno je u lipnju od kad Vuković zajedno s Branimirem Blaževićem, Tomislavom Đudarićem, Marinom Tandarom i Bojan Bojkovom žari i pali po festivalima i događanjima pretežito uz obalu. Kako je premijerni klupski nastup u Zagrebu vrsta konačne afirmacije ovog benda, malo je reći da se očekuje odličan koncert! Organizator najavljuje još mnogo iznenađenja koja možete pratiti na službenom Facebook eventu ovog koncerta.

Karte

Karte će se po pretprodajnoj cijeni od 25 kn moći kupiti u KSET-u (od 29. rujna) i u Dirty Old Shopu, a na dan koncerta bit će potrebno izdvojiti 35 kuna. Više informacija o početku pretprodaje, satnici i iznenađenjima bit će objavljeno na Facebook stranici KSET-a, stranici eventa i službenoj stranici Svemirka.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Komentari