nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Vizart

Bogat program 8. Međunarodnog festivala fotografije Organ vida

Organ Vida
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Festival Organ Vida mjesto je susreta inozemnih umjetnika i stručnjaka za fotografiju koji će se predstaviti u sklopu programa kroz predavanja, izlaganja, panele, radionice i razgovore na vodstvima kroz izložbe. Najavili smo izložbeni program, a u sklopu festivala održat će se i predstavljanja i potpisivanja knjiga, pregledi portfolija te popratni filmski i glazbeni program.

U Galeriji Greta, 12. rujna, predstavit će se izložba najznačajnijih fotografskih knjiga, izdanih od 2014. do 2016. godine, pod nazivom Kakva je ovo knjiga? koja uključuje seriju od 20 fotografskih knjiga, koju prate grafike i audiovizualni materijal. Iako izložba ne predstavlja konačan, aksiomatski katalog fotografskih knjiga, već osobni i subjektivni izbor onih omiljenih, njezin cilj je istaknuti širok raspon pristupa, filozofija i praksi u međunarodnoj produkciji fotografskih knjiga.

Mlada fotografska scena, osim na izložbi Otkrivanja, imat će priliku predstaviti se na Open Show Zagreb te Portfolio Review. Open Show Zagreb, međunarodna platforma za predstavljanje fotografskih i multimedijalnih radova, tradicionalno je najposjećeniji događaj svakog dosadašnjeg izdanja festivala Organ Vida. Open Show koncept zasnovan je na ideji interakcije između fotografa i publike, gdje se kroz razgovor i otvorenu diskusiju predstavljaju fotografi i njihov rad unutar kraćih prezentacija. Stručnjaci će glasati za najbolji portfolio, a pobjednikov rad bit će izložen na Organu Vida 2017. godine.

Među filmskim programom ističe se hrvatska premijera filma o jednom od kontroverznijih fotografa koji je na temelju svog provokativnog i opsežnog opusa postao jednom od ključnih osoba fotografije 20. stoljeća — Roberta Mapplethorpea. Dokumentarni film Pogledajte slike: Robert Mapplethorpe (2016) će se prikazivati u Dokukinu KIC 17., 18., 23. i 24. rujna s početkom u 20 sati. U sklopu festivala 16. rujna u 21 sat u Art Parku Zagreb također će se prikazati film I Remember Your Face, koji predstavlja vrlo osobni portret njujorške fotografkinje Nan Goldin.

Održat će se i mnogi razgovori o fotografiji koji uključuju predstavljanja umjetnika (Artist talks), predavanja umjetnika te panele i radionice na koje se još uvijek možete prijaviti. Panel Otkrivanja, koji se održava 15. rujna u 17 sati u Zagrebačkom plesnom centru, nastavlja se na ovogodišnju temu Festivala tijekom kojeg će se kroz razgovor s finalistima i gostima dotaknuti tema kao što su iskustva terenskog rada te pristupi subjektima s kojima rade i refleksije na odnose koje tokom istraživanja s njima razvijaju. Sudionici panela ovogodišnji su finalisti Pierre Liebaert, Gidon Levin, Michal Siarek, Cemre Yeşil, Anne Muchler i Nico Schmitz, Mario Brand, M. Scott Brauer i član žirija Phillip Toledano.

Čeka nas uistinu bogat izložbeni, diskurzivni, edukativni, filmski i glazbeno-scenski program Organa vida koji se otvara grupnom izložbom fotografija na temu Otkrivenja 13. rujna u 18 sati u Francuskom paviljonu

(Visited 124 times, 2 visits today)
Be social

Komentari