Glazba

CeKaTe za rođendansku proslavu sprema festivalsku atmosferu

Foto: cekate.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Centar za kulturu Trešnjevka, koji je punih 35 godina građanima kvarta Trešnjevka i gradu Zagrebu donosio brojne predstave, plesne nastupe, filmske i projekcije, koncerte i ostale kulturne sadržaje, odlučio je to nastaviti činiti, ali u jednom slavljeničkom tonu. Počevši s ovom subotom, CeKaPe će ostvariti 35+ besplatnih događanja kojima će nastojati obogatiti život lokalne zajednice.  Ljiljana Perišić, ravnateljica CeKaTe-a najavila je i neke nove pothvate: Podučavajući i odgajajući druge, i sami smo neprekidno učili: shvatili smo važnost umrežavanja s većima, boljima, jačima; važnost programa koji razvijaju pismenost 21. stoljeća – onu tehnološku, medijsku; važnost suradnje s onima koji pridonose razvoju civilnoga društva, s onima koji promoviraju sve pozitivne vrijednosti ovog društva… Nedavnim opremanjem multimedijske učionice te pokretanjem programa Multimedijska Akademija kao stalnog programa u prostoru CeKaTe-a i, u suradnji s udrugom Telecentar, organiziranjem Media Hackathona kroz radionice e-novinarstva, videa, radija, web-dizajna, online suradnje i programiranja za mlade, svoje ćemo programe pogurnuti u virtualnu budućnost.

Proslava rođendana okupila je razne glazbene goste koji će zabavljati okupljene. Najavljeno je Vokalno društvo Cajklapa, poznato po spajanju nespojivih glazbenih žanrova, nakon kojega nastupaju Gellato Sisters. Dolazi i jedan noviji bend na sceni – Mixed up Mary koji, predvođen vokalom jazz-pjevačice Ane Lovrenčić, stvara atmosferični chamber-pop s primjesama trip-hopa i jazza. Dolazi i svima poznati Mangroove koji će izvesti skladbe s novog, za Porin nominiranog albuma „Sami“. A uz sve to, tu je i koncert i iznenađenja o kojem se jedino zna da je nastao u ‘kući (Centru)’.

Foto: Kristina Vrdoljak
Foto: Kristina Vrdoljak

Glazbeni program će pratiti i izložba koja predstavlja tek dio materijala iz arhive nastale tijekom 35 godišnjeg djelovanja CeKaTe-a. Raznovrstan materijal – katalozi, plakati, pozivnice, flajeri dokumentiraju pojedine naše djelatnosti: kazalište (TNT teatar), Zagrebački glazbeni podij, TREPS – plesnu scenu, galeriju Modulor, sociokulturne programe, radioničke programe, programe za djecu te čitav niz drugih programa koje je CeKaTe kreirao za svoje sugrađane, riječima Saše Martinović Kunović, voditeljice galerije Modulor. Dodala je i da je izložba koncipirana u nastojanju da pokaže najbolje iz svih programa, kroz vizualno atraktivan sadržaj, ali i da pokaže čitav raspon raznolikih sadržaja kojima se ovdje bavimo na svim razinama.

CeKaTe se potrudio napraviti nešto i za najmlađe. Organizirali su cirkusku radionicuCirkus Lab“, na kojoj će djeca, prije negoli se okušaju u žongliranju, sama izraditi loptice. Voditeljica radionice je Nina Manojlović, poznatija po ‘Nininom kutku’ koji će i ovdje biti prisutan. Dizajnersku radionicu „Svjetleća trešnja ili puni mjesec“ vodi Petra Bilić Križan i polaznike uči izrađivati funkcionalna rasvjetna tijela.

Tijekom cijelog dana u Centru će se odvijati popratne aktivnosti poput BookCrossing punkta, globalnog pokreta razmjene knjiga te suradnje s organizacijom Are You Syrious? u cilju prikupljanja donacija za izbjeglice i tražitelje azila smještene u hotelu Porin.


Be social

Komentari