Istaknuto
12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

11.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U novu školsku godinu ulazimo s novim singlovima, što stranim, što domaćim. Na vama je da ih poslušate i glasate za onu pjesmu koja to najviše zaslužuje.

Film

Ciklus britanskog novog vala u kinu Tuškanac

02.04.2018. Ziher.hrFoto: facebook.com/KinoTuskanac
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Od utorka, 3. travnja do subote, 7. travnja kino Tuškanac donosi pet ključnih naslova britanskog novog vala, odnosno tzv. “sudopernog realizma”, stilske formacije s konca 1950-ih i prve polovice 1960-ih koje obilježava dokumentaristički stil i modernistički postupci bliski novovalnoj poetici. Osobito ih karakteriziraju likovi tzv. mladih gnjevnih ljudi, mladića iz niže srednje klase koji na povremeno ekscesan način izražavaju frustracije i revolt prema konvencionalnoj društvenoj sredini, a oličavali su ih tad mladi glumci u usponu (npr. Richard Burton, Albert Finney, Richard Harris, Tom Courtenay i dr.).

Raspored prikazivanja filmova:

3. travnja u 19 sati – Osvrni se nježno, r. Tony Richardson

4. travnja u 19 sati – Soba na vrhu, r. Jack Clayton

5. travnja u 19 sati – Usamljenost trkača na duge staze, r. Tony Richardson

6. travnja u 18.30 sati – Sportski život, r. Lindsay Anderson

7. travnja u 19 sati – Subotom uvečer, nedjeljom ujutro, r. Karel Reisz

Cijena ulaznice je 20 kuna, a za članove Filmskih programa 10 kuna.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Komentari