Istaknuto
23.09.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi devet novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Film

Ciklus Woodyja Allena i Diane Keaton u kinu Tuškanac

01.02.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/Annie-Hall
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na programu kina Tuškanac u sklopu Ciklusa Woodyja Allena i Diane Keaton koji traje od 1. do 4. veljače tri su filma Woodyja Allena u kojima igra njegova tadašnja životna partnerica i muza Diane Keaton: gorko slatka komedija Annie Hall (1977), film koji ove godine obilježava 40 godina od snimanja; ozbiljna bergmanovska drama Interiors (1978), prva Allenova drama nakon niza komedija, a kratki ciklus završava komedijom Manhattan (1979) reklamiranom kao „nervozna romansa“. Sam Woody Allen je rekao da ovaj film predstavlja spoj dva prethodna, Annie Hall i Interijera.

Annie Hall

Jedan od najpoznatijih filmova Woodyja Allena dijelom je autobiografska priča i njegova najuspješnija filmska suradnja s Diane Keaton, tadašnjom partnericom i u privatnom životu. Woody tumači četrdesetogodišnjeg komičara Alvyja, neurotična intelektualca iz New Yorka koji se prisjeća veze s Annie Hall (pravo prezime i nadimak Diane Keaton). Veza je prekinuta i on pokušava shvatiti što je pošlo po krivu.

Srijeda, 1. veljače, 21:00

Subota, 4. veljače , 17:00

Interiors

Prva drama Woody Allena nakon niza komedija snimljenih tijekom sedamdesetih. Tri odrasle sestre pokušavaju se nositi s posljedicama nenadana razvoda roditelja, Arthura i Eve. Renata je pjesnikinja čiji suprug, pisac Frederik, teško podnosi njezin uspjeh. Flyn je tašta glumica čijim se lošim filmovima ostali podsmjehuju. Joey je udana za Mikea, a nije zadovoljna poslom u oglašavanju.

Četvrtak, 2. veljače, 19:00

Petak, 3. veljače, 21:00

Foto: intercutpodcast.tumblr.com

Manhattan 

Woody Allen ovaj je film nazvao spojem prethodnih, Annie Hall i Interijera. Kao i u gotovo svim filmovima iz toga razdoblja, radnja se događa u New Yorku, a prati četrdesetdvogodišnjeg Isaaca, razvedena pisca u vezi sa sedamnaestogodišnjakinjom Tracy. Njegov najbolji prijatelj, profesor Yale, suprugu Emily vara s Mary. Iako mu se Mary isprva ne svidi, Isaac uskoro osjeti privlačnost prema prijateljevoj ljubavnici…

Petak, 3. veljače, 19:00

Četvrtak, 2. veljače, 21:00

Foto: facebook.com/Manhattan-The-Movie

(Visited 148 times, 1 visits today)

Komentari