kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Vizart

Dalston House: Kuća s čije se fasade može visiti bez straha

Foto: youtube.com/screenshot
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: youtube.com/screenshot
Foto: youtube.com/screenshot

Zadnjih dana nešto se neobično događa u Londonu: ljudi hodaju po fasadama, vise s krovova pa čak i bacaju djecu s prozora! Srećom, radi se samo o optičkoj iluziji i to vrlo dobroj. Ova reflektirajuća kuća instalacija je argentinskog umjetnika Leandra Erlicha, pod nazivom Dalston House, a sastoji se od horizontalne „fasade“ i velikog zrcala postavljenog pod kutem od 45 stupnjeva. Važan dio ovog rada je i publika jer oni su ti koju rad oživljuju stvarajući raznorazne duhovite, i ako nismo svjesni da se radi samo o iluziji, zastrašujuće prizore. Za Erlicha je interakcija promatrača s izloškom od izrazite važnosti. Ovu instalaciju prvi put je izložio na jednom pariškom festivalu na otvorenom kada je, kako kaže, pokušavao smisliti nešto što će biti zabavno i onima koji odluče sudjelovati kao i onima koji ostanu sa strane, samo promatrajući djelo. Ipak, zabava nije jedino što zanima ovog umjetnika. Fasada je izrađena po uzoru na tipične fasade kakve se viđaju po raznim kvartovima Londona. Postavljena je na mjestu na kojem se nekada nalazila slična kuća koja je stradala prilikom jednog bombardiranja. Rad se tako bavi i interakcijom s publikom, ali i arhitekturom i našim doživljajem iste kao i refleksijom promjena.

Foto: youtube.com/screenshot
Foto: youtube.com/screenshot
(Visited 320 times, 2 visits today)
Be social

Komentari