Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Darko Rundek s Apocalypso Now turnejom u Domu sportova

05.09.2017. Ziher.hrFoto: Monika Bračević / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

“Apocalypso Now”, velika turneja Darka Rundeka povodom 20 godina kultnog albuma “Apokalipso”, svoju posljednju ovogodišnju stanicu u Hrvatskoj imat će u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u subotu, 16. prosinca. Turneja “Apocalypso Now” trijumfalno je započela 15. lipnja i nanizala čak 20 koncerata koje je pogledalo više od 110 tisuća ljudi. Apsolutni rekord drži nastup na beogradskom Beer Festu održan pred 80 tisuća fanova.

Ovaj uspješan tour produkcijski je zaokružen muzičko scenski projekt, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom Hrvoslave Brkušić, kostimima Olivera Jularića, svjetlosnim efektima Dalibora Radića u režiji Sande Hržić, namijenjen velikim scenama. On predstavlja svu intimnost, ljepotu i raskoš Rundekove glazbe i poetike koja je postala dijelom života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola stoljeća.

Tako je i za ove koncerte Rundek okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu te Silvia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce.

“U izboru pjesama težište je na slavljeničkom albumu Apocalypso i onim pjesmama unazad tih 20 godina koje nam danas najviše znače”, istaknuo je Rundek, što se i pokazalo na set listama dosad održanih nastupa. Osim ključnih momenata albuma kao što su Apokalipso, Grane smo na vjetru, Tranzit, More more, Senor ili Štrajk željezničara, Rundek i njegov bend proći će i kroz neke od najvažnijih pjesama raznoraznih repertoara, od Haustora do Cargo Tria.

“Apokalipso”, prvi samostalan album Darka Rundeka, jedno od ključnih izdanja u povijesti hrvatske diskografije, originalno je objavljen 1997. godine. Na 20 obljetnicu Rundek i Dancing Bear predstavili su ga u specijalnom remasteriranom obliku naslovljenom “Apocalypso” i pojačanom nikada objavljenim albumom grupe Haustor “Dovitljivi mali čudaci”. Rundek je nakon „Apokalipsa“  objavio “U širokom svijetu” (2000), a za sljedeći album “Ruke” (2002) okupio je Cargo orkestar s kojim je snimio i “Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da” (2006), da bi potom sa Rundek Cargo Trijom realizirao “Plavi avion” (2010) i “Mostove” (2015).

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 90 kn u prodaju kreću u četvrtak, 7. rujna i to je cijena koje će ostati na snazi do kraja mjeseca. Od 1. listopada do 15. prosinca za ulaz će trebati izdvojiti 100 kn, a na dan koncerta 120 kn.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari