Glazba

Dimensions 2014: Caribou i Darkside otvorili treći Dimensions festival

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dimensions 4913

Očekivali smo puno, dobili još više. Jučerašnji Dimensionsov opening-party otvorio je berlinski virtuoz Nils Frahm koji je svojim laganim notama savršeno zagrijao publiku za spektakl koji je uslijedio. Pulska Arena se zbog svoje akustike, ambijenta i povijesne važnosti pokazala kao odličan odabir za otvaranje ovog elektronskog spektakla.

Uz veličanstvenost ovog mjesta, organizatori su prepoznali i dobru gestu gradskih vlasti koje su im ustupile pulski amfiteatar za održavanje koncerta otvaranja. Na samom početku večeri mogli smo tako čuti izraz zahvalnosti britanskih organizatora na račun grada domaćina. Iako je početak otvaranja bio najavljen za sedam sati, prvom nastupu večeri nije svjedočilo baš previše ljudi tako da je koncert obilježila mirna, ali opuštena atmosfera s gotovo isklišeiziranom kulisom crvenog, zalazećeg sunca. I ne, ne pretjerujemo!

Dimensions 5696

Taman kad nas je Nijemac zagrijao svojim toplim tonovima na pozornicu se popeo veseli Kwabs koji je svojim nastupom uspio rasplesati cijelu publiku, sad već ugodno popunjene Arene. Kwabs, kojeg mnogi vide i kao novog Seala, definitivno je svojim soul zvukom uspio doprinijeti gradaciji dinamike tijekom večeri i pripremio publiku za eksploziju koja je uslijedila nastupom Cariboua. Uz podršku tročlanog benda, kanadski glazbenik Caribou u potpunosti je dominirao scenom i prateći reakcije publike savršeno prilagođavao dinamiku svoje izvedbe. Dan Snaith je tako neprestano komunicirajući s publikom odradio jedan od svojih najboljih live nastupa. Bez pretjerivanja možemo reći da nam je Caribou priuštio uistinu energičan vrhunac večeri i prije pravog headlinera – Darksidea.

Unatoč svojoj kratkoj suradnji, elektronski tandem Darkside priuštio nam je savršeno uigran nastup. Ipak, nikako se nismo mogli oteti dojmu da je Dave Harrington svojom pomalo sramežljivom pojavom ostao u sjeni poznatijeg Nicolas Jaara. Publika je na jučerašnjem otvaranju u pulskoj areni imala priliku čuti ponešto produžene i obagećene pjesme s njihovog albuma Psychic.

Baš kad se činilo da večer ne može bolje završiti, jedan britanski posjetitelj festivala nagradio nas je toplim mlazom urina – ravno u leđa.

 

Be social

Komentari