Istaknuto
13.11.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Borba za singl tjedna može početi jer donosimo novu rundu glazbenih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

09.11.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Fraktura, kao i svake godine, donosi zanimljive naslove od kojih se mnogi nađu na našim policama.

Film

DokuTV je novi domaći kanal specijaliziran za dokumentarne filmove. Sve dokumentarce odabrao je Đelo Hadžiselimović

23.05.2019. Ziher.hrPress
Vrijeme čitanja: 2 minute

U Hrvatskoj vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za ime Đele Hadžiselimovića, čovjeka koji je od svoga imena stvorio praktički brend zahvaljujući dugogodišnjem radu na HRT-u.

Njegova slava otišla je toliko daleko da se s odjavnih špica nacionalne televizije preselila na majice koje smo s ponosom nosili u noćne izlaske. Odlaskom u mirovinu, Đelo nije mirovao pa je svoje dokumentarističko znanje udružio s hrvatskom kompanijom Discovery film & video koja je pokrenula prvi domaći dokumentarni kanal pod nazivom DOKUTV – ODABRAO ĐELO HADŽISELIMOVIĆ.

Ekskluzivni dokumentarni kanal „DokuTV – odabrao Đelo Hadžiselimović“ korisnici B.neta i Vipa od prošloga tjedna mogu pratiti u sklopu osnovnog paketa na kanalu 301 odnosno na kanalu 54 u HD-u.

Press

Emitiranje 7/24

Kao što mu i samo ime kaže, kompletan program DokuTV-a odabrao je jedan jedini, gospodin Hadžiselimović, a kanal će se emitirati sedam dana u tjednu, puna dvadeset i četiri sata te obilovati najkvalitetnijim filmovima kada je dokumentaristički žanr sedme umjetnosti u pitanju. Korisnici evoTV-a već nekoliko mjeseci mogu pratiti kanal DokuTV.

Tematski, program DokuTV-a sadržava brojne putopise, teme iz kulture, ekologije, znanosti, povijesti, glazbe, ali se također bavi i avanturama, lifestyleom, slavnim i poznatim osobama, najaktualnijim događajima i nebrojenim drugim temama.

To je kanal koji prikazuje premijerne dokumentarce, a posebno treba izdvojiti i činjenicu što je oko dvadeset i pet posto kanala sinkronizirano na hrvatski jezik što se posebno odnosi na putopisne dokumentarne filmove.

Press

Moda, sport, kulinarstvo, politika, biografije, glazba…

S obzirom na činjenicu da je kanal osnovala tvrtka Discovery film & video, jedan od vodećih filmskih distributera u regiji (ujedno i utemeljitelj poznatog filmskog festivala u Vukovaru te vlasnik već etabliranog filmskog kanala KinoTV), a koja osim kino filmova u svom distribucijskom portfelju ima i niz hvaljenih i nagrađivanih dokumentarnih naslova, u sklopu programa DokuTV-a svake subote i nedjelje od 20 sati se prikazuju cjelovečernji dokumentarci koji pokrivaju širok dijapazon tema.

Neki od njih su i „Rasprostrite moj pepeo u Bergdorfu“ i „Prvi ponedjeljak u svibnju“ (modna tematika), „Barcelona: San o nogometnom savršenstvu“ (sportska tematika), „Noma – najbolji restoran na svijetu“ (kulinarska tematika), „Gdje je sljedeća invazija“ Oscarom i Zlatnom palmom nagrađenog redatelja Michaela Moorea (politička tematika), „Ja sam Heath Ledger“, „Ja sam JFK Jr.“, „Ja sam Steve McQueen“ (biografska tematika), „Gimme Danger“, „Beatles: Eight Days a Week“ (glazbena tematika) te mnogi drugi.

(Visited 353 times, 20 visits today)

Komentari