Istaknuto
25.11.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba daje mogućnost glasanja za singlove iz glazbenih radionica izvođača koji neumorno snimaju i obljavljuju nove materijale.

18.11.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Ove godine prvi put od ratnih godina neće se održati najveća Brucošijada u gradu, ali mi na KSET ne zaboravljamo - počinje Mjesec KSET-a na Ziheru!

Film

Kreću prve Nagrade Dokumetar za najbolje hrvatske dokumentarne filmove

19.02.2020. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nije nepoznanica da hrvatska kinematografija ima jake dokumentarce, a sada će im se dodjeljivati i nova nagrada, čiji je jedan od glavnih ciljeva povećanje vidljivosti domaće dokumentaristike u medijima te u široj javnosti, koju kao organizator pokušava provoditi i portal Dokumentarni.net od početka svojeg djelovanja. Dodjela prve Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma Dokukinu KIC 13. ožujka održat će se .

Premijerno izdanje Nagrada Dokumetar donosi službene nominacije u četiri zasebne kategorije: najbolji dokumentarni film, najbolja režija, najbolja fotografija te najbolja montaža. U razmatranje su uzeta sva hrvatska filmska ostvarenja sa svjetskom premijerom od 1.9.2018. do 31.8.2019. godine.

Dokumetar za najbolji hrvatski dokumentarni film 2019. godine dodijelit će žiri redakcije portala Dokumentarni.net, Janko Heidl, Iva Rosandić, Ivan Laić, Marko Stojiljković i Hrvoje Krstičević. Među tri nomirana dokumentarca našli su se Mačka je uvijek ženska Martine Meštrović i Tanje Vujasinović, Susjedi Tomislava Žaje te Tusta  Andreja Korovljeva.

Foto: facebook.com/DnevnikDianeB

U kategoriji najbolje režije nominirani su Dana Budisavljević za film Dnevnik Diane Budisavljević, Goran Dević za Na vodi te Martina Meštrović i Tanja Vujasinović za film Mačka je uvijek ženska. Pripadajući žiri sačinjavaju filmski kritičari Vladan Petković i Nino Kovačić, odnosno redateljica Katarina Zrinka Matijević.

Za titulu najboljeg hrvatskog dokumentarnog direktora fotografije u 2019. godini borit će se Damian Nenadić (Na vodi), Boris Poljak (Još jedan odlazak) i Jasenko Rasol (Susjedi). Pobjednika ove konkurencije odlučivat će žiri članova Hrvatske udruge filmskih snimatelja, Mario Sablić, Branko Linta, Silvestar Kolbas, Goran Mećava, Željko Sarić i Damir Kudin.

Strukovni dio ovogodišnjih Nagrada Dokumetar zatvaraju pojedinci nominirani u kategoriji najbolje montaže – Iva Kraljević (Mačka je uvijek ženska), Vanja Siruček i Jan Klemsche (Na vodi) te Davor Švaić (Susjedi). Ovdje će o najboljem vijećati žiri sastavljen od članova Hrvatskog društva filmskih djelatnika, Hrvoslave Brkušić, Mislava Muretića i Alfonsa Jana Čerfalvija.

Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici Nagrada Dokumetar – www.nagradedokumetar.net.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Komentari