Glazba

Donkey Hot (SAX!): Karizma je nasljedna

Donkey Hot
Foto: Dorian Vrančić/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Rock bend Donkey Hot spreman je pokoriti Hrvatsku pa i širu regiju, barem su to poručili razigranim subotnjim nastupom u kultnom zagrebačkom klubu Sax! koji inače okuplja raznovrsne (pretežno) domaće i regionalne glazbenike i izvođače. Prvi samostalni koncert u Zagrebu održao se samo dva mjeseca nakon posljednjeg održanog koncerta, kada je Donkey Hot nastupao sa Svemirkom u Vintage Industrialu.

Publiku koja ih prati na koncertima su osvojili, a ona raste iz nastupa u nastup, što obećava širenje njihovog utjecaja i uspjeha van trenutnih gabarita. Nakon prošlogodišnje objave dugo očekivanog debitantskog albuma „Mama”, ovaj šesteročlani bend je u međuvremenu obišao gotovo cijelu Hrvatsku i nastupio u Areni Zagreb kao predgrupa Goranu Baretu i Majkama.

Album „Mama” je energičan, a pjesme su upečatljive, duhovite i drugačije od onih koje imamo priliku slušati svakodnevno. Mladi glazbenici dostavili su nam upravo ono što smo od njih i očekivali, energičnu atmosferu i odličnu zabavu.

Jebeš Donkey Hot

Kako su članovi benda dolazili na pozornicu, tako je rasla i euforija koja je dostigla vrhunac kada je frontmen benda, Vili Gobac, pozdravio sve prisutne, a svoj nastup započeli su pjesmom koju bismo mogli nazvati i himnom benda – Jebeš Donkey Hot.

Atmosfera se zahuktavala zahvaljujući svim članovima benda i njihovoj iznimnoj energiji i međusobnoj povezanosti. Izvrsna energija kojom su započeli koncert rezultirala je potrganim bubnjem, ali članovi su njegovu zamjenu maksimalno iskoristili skandirajući „Tonac, tonac!” i svirajući improvizirane inačice nadolazećih pjesama.

Donkey Hot
Foto: Dorian Vrančić/Ziher.hr

Vrijeme potrebno za zamjenu bubnja ubrzo su nadoknadili svirajući čak tri pjesme zaredom. Nisu svirali samo pjesme s novog albuma, već i svoju prvu snimljenu pjesmu Chuzuki te obradu Mama s razlogom se brineš legendarnog punk rock sastava Termiti.

Chuzuki je izazvao veću reakciju među mlađim i vjernijim obožavateljima, dok je Mama s razlogom se brineš motivirala i starije u publici da se pridruže euforiji. Ovaj put članovi benda nisu imali wc školjke na glavama, već su bile postavljene na različitim mjestima po pozornici. U scenografiju su bili uključeni i čokoladni zečevi koji su virili iz svih kutova pozornice, a prolaskom vremena bivali su dijeljeni po publici.

Rock večer za pamćenje

Pjevanjem smirujućih stihova numere Kineski restoran, zavladala je romantična atmosfera te je publika podigla bljeskalice i prepustila se ugođaju. Za završnicu koncerta, bend je poslušao nagovore iz publike pa su odsvirali i pjesmu Teretana za koju su pozvali dvoje dobrovoljaca iz publike da na pozornici pokažu stečene sposobnosti iz teretane radeći sklekove i čučnjeve.

Lako je uočiti da bi im za ovakve scenske vratolomije pristajala veća pozornica da još bolje iskoriste i demonstriraju svoj potencijal. Nakon sviranja preostale dvije pjesme i odlaska s pozornice, vratili su se odsvirati Jebeš Donkey Hot još jednom na glasne i uporne nagovore iz publike kojoj nije bilo dovoljno ovog sjajnog benda. Koncert je završio naklonom i zahvalama benda publici.

Ovim koncertom bend je potvrdio svoju sjajnu energiju na live nastupima o kojoj se govori već neko vrijeme. Kvalitetno ozvučeni instrumenti i vokali te pametan izbor pjesama su ovaj koncert pretvorili u njihov najreprezentativniji nastup dosad. Jedno je sigurno, svatko bi barem jednom u životu trebao uživati u nastupu jedne ovako uigrane i vedre ekipe kao što je to Donkey Hot.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari