Glazba

Podrži scenu! – Jam Ritual, Donkey Hot i Bijela Krema u Močvari

Foto: facebook.com/mochvara
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/mochvara
Foto: facebook.com/mochvara

Podrži scenu! koncertni je program u klubu Močvara koji daje priliku za predstavljanje mladim, nedovoljno afirmiranim bendovima i izvođačima iz Zagreba, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Uz besplatan ulaz na sve koncerte kao dodatnu pogodnost, organizatori žele mlađoj publici pružiti priliku da dođe u kontakt s recentnim događanjima na novoj hrvatskoj glazbenoj sceni, te na taj način kreirati svojevrstan inkubator nove kulture mladih u Zagrebu.

Glazbeni okvir projekta Podrži scenu! žanrovski nije ograničen – punk, reaggae, ska, eksperimentalna glazba, metal, elektronika… Organizatorima je važno da svi oni sviraju autorsku glazbu i da su što autentičniji u svom izričaju.

U četvrtak, 13.11., u Močvari će zasvirat Donkey Hot, Jam Ritual i Bijela krema.

Donkey Hot je četveročlani bend koji je nastao sredinom 2013. godine u Zaprešiću. Bend čine Ivan Tukić (gitara, bubnjevi, vokali), Vili Gobac (bubnjevi, gitara, vokali), Kristijan Gelo (bas gitara i vokali) i Ivković Isant (gitara, vokali, bubnjevi), a na instrumentima se izmjenjuju ovisno o potrebama pjesme koju izvode. Žanr benda nazivaju kvartcore, što je objašnjeno kao žešći rock ‘n’ roll potpomognut ostalim glazbenim pravcima, a s tematikom života u kvartu.

Jam Ritual su četveročlani blues/rock bend iz Varaždina iza kojih je već sada velik broj koncerata i festivala diljem Hrvatske i šire. Članovi benda su Edvin Đerahović (gitara), Karlo Merkaš (bas gitara), Matija Burek (bubnjevi) i Toni Tkalec (vokal i gitara). Bend je početkom 2014. godine snimio album prvijenac pod nazivom “Greasebucket”. Snimljen je u MC Pavarotti studiju, u live room-u od 150 m2, i to na opremi koju su u Londonu koristili U2, Sex Pistols, Bob Marley i drugi. Album sadrži deset autorskih pjesama, trenutno je u fazi završne obrade i izlazi uskoro. Najnoviju pjesmu benda i najavni singl albuma, Movesposlušajte ovdje.

Sa samog dna Zagreba i okolice dolaze četiri jahača na distorziji, Bijela krema. Njihova misija je vratiti rokenrol narodu. Jahači su dostojanstveni Princ Artas (revolver), mistični Nekročoban (sjekira), prljavi Narkoman Kurt (bajs) i tvrdi Boro Herceg (toljage). Bijela Krema nastaje u Nikšiću (Crna Gora) u jesen 2009. godine. Bend je do sada objavio demo album “Kod veselog Andre” (2011) te prvi studijski album “Bio sam ti 1.” (2012). Bend trenutno radi na drugom studijskom albumu kojega planiraju objaviti tokom 2015. godine.

Vrata se otvaraju u 21h, svirka počinje u 22h, a upad je besplatan.

Be social

Komentari