Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

DORF i SuperUho objavili zajednički glazbeni program u Primoštenu

04.07.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/FestivalDORF
Vrijeme čitanja: 2 minute

Prošle godine započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF ove će godine biti okrunjena petodnevnim zajedničkim programom u Primoštenu. Prva dva dana, 5. i 6. kolovoza, pripast će glavnom programu DORF-a u sklopu kojeg će osim niza sjajnih filmova, koji će se prikazivati na Iskonovoj festivalskoj plaži, biti organiziran i glazbeni program koji će ujedno poslužiti i kao odličan uvod u ono što nas očekuje na glavnom programu SuperUha od 7. do 9. kolovoza.

Prvi dan, 5. kolovoza, tako će proteći u zvuku glasnih gitara beogradskih garage/post-punk/noise rock genijalaca Repetitora i fenomenalnih šibenskih post punkera Diskodelija. Ova su se dva benda već srela na prvom SuperUhu kad je Diskodelija promovirala svoj album prvijenac. Na ruševinama nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura njihov mračni zvuk poslužio je kao soundtrack filma o nekad uspješnom industrijskom gradu koji je s kolapsom industrije ušao u dvadesetgodišnje razdoblje apatije i besperspektivnosti.  S druge strane Repetitor je nastupio nakon zvijezda festivala The Nationala, a danas bez problema pune najveće klubove u svim državama nekadašnje Jugoslavije.

Noise rock će obilježiti i 6. kolovoz kad će se autorskom dvojcu Damiru Bartolu Indošu i Tanji Vrvilo pridružiti saksofonist Damir Prica Kafka, multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif, te tri od četiri člana kultne grupe SexA, koja glasi za pionire noise rocka na ovim prostorima: Ivan Bilosnić Bic, Ratko Danilović i Nino Prišuta. Šahtofonija Rumorista naziv je projekta čiju osnovu čini šahtofon, instrument koji je Indoš kreirao prije 5 godina i od tad ga posvećeno istražuje i unaprjeđuje. Dok su dosadašnji šahtofonski projekti bili intermedijalno kazališni i izložbeni, u ovom ga se projektu tretira u prvom redu kao instrument koji u spoju s gitarom, basom, bubnjevima i saksofonom povezuje očekivani zvuk industriala s elementima free jazza, post rocka te noisea.

Ippio Payo je samostalan projekt glazbenika i skladatelja iz Tisnog Josipa Pavlova koji je 90-tih bio član bendova Bića sa slika, Blue 1000 i Kritična masa na kotačima. U međuvremenu je odselio u München pa njegova biografija danas obuhvaća i sastave/projekte: Majmoon, Das Weisse Pferd, The Grexits, Zwinkelman i najnoviji Ippio Payo. Usporedno se bavi i skladanjem za kazalište i film. “All Depends On Nature“ je Josipovo prvo samostalno izdanje. Album je snimljen tijekom zime 2016. godine u Westend Studiju u Münchenu. Isključivo istrumentalne skladbe, na tragu post rock velikana Slint i Tortoise, kombiniraju kakofoniju zvuka žičanih instrumenata s poliritmijom.

Ulaznice

Ulaznice koje omogućuju ulazak na oba dana popratnog glazbenog programa DORF-a mogu se do 16. srpnja kupiti po cijeni od 40 kuna, nakon tog datuma će koštati 50 kuna, a na samom ulazu 60 kuna. Festivalske ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na ove koncerte. Trenutna cijena festivalskih ulaznica je 290 kuna, a do 7. kolovoza moći će se kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 150 kuna. Komplet koji omogućava posjet svim zbivanjima u sklopu SuperUho i DORF festivala te petodnevno kampiranje košta  440 kuna. Podsjećamo, na 4. SuperUho festivalu u prostoru hotela Marina Lučica nastupit će Frank Turner, Conor Oberst, Billy Bragg, Shellac, Liars, Frankie Cosmos, Sara Renar i brojni drugi.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Komentari