Istaknuto
03.06.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Počinje glasanje za jedan od osam novih domaćih i regionalnih singlova koje donosimo i u ovotjednoj Novoj glazbi na Ziheru.

02.06.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Back to reality. Karantenu smo izgurali. Sad treba peći roštilje i objavljivati fotografije s plaže da drugi budu ljubomorni. Morate nešto i slušati kad radite stvari koje radite.

Film

DORF predstavio program Tajna povijest rocka

04.07.2018. Ziher.hrFoto: press DORF 2018 / "Bunch of Kunst"
Vrijeme čitanja: 2 minute

U programu Tajna povijest rocka DORF 2018, u kolovozu u Primoštenu i Vinkovcima, posjetiteljima će, uz šest filmova u regionalnoj konkurenciji, biti prikazano i deset filmova iz SAD, Velike Britanije, Njemačke, Belgije, Grčke, Francuske, Irske i Italije. Najveći broj filmova biti će premijerno prikazan.

Svakako najatraktivniji DORF 2018 filmovi iz ove selekcije su veliki prošlogodišnji festivalski hitovi Betty: Kažu da sam drukčija (Betty: They say I’m Different), o funk divi Betty Davis, autora Phil Coxa iz Velike Britanije koji će biti gost DORF festivala te film Hrpa umjetnosti (Bunch of Kunst), o buntovnom engleskom punk dvojcu Sleaford Mods,  autorice Christine Franz iz Njemačke.

Premijerno će hrvatskim ljubiteljima glazbenih dokumentaraca biti predstavljeni film Nevidljive ruke (Invisible Hands), o projektu glazbenika Alana Bishopa iz kultnih Sun City Girls, autorice Marine Gioti iz Grčke prikazan je i na Berlinaleu 2017. godine i uzbudljivo je glazbeno putovanje u Cairo, poslastica za sve ljubitelje poetskih dokumentaraca. Tajna povijest rocka predstavlja Potencijal buke (Potential of noise – Conny Plank), o genijalnom njemačkom glazbenom producentu i vizionaru Conny Planku, autora Stephen Plank i Reto Caduff iz Njemačke.

Izvrstan belgijski road mockumentary Spit’n’split autora Jerome Vanderwattynea jedan je od najzanimljivijih dokumentaraca ikad prikazanih na DORF festivalu, glazbeno-filmska underground poslastica, sa neočekivanim završetkom i opasnim soundtrackom Experimental Tropic Blues Banda.

Tri kratka filma ove godine su Hannah Williams u Tokiju (Hannah Williams&The Affirmations Tokyo Tour 2018), autora Fred Feuilleta iz Francuske o 4 koncerta odsvirana u 2 dana, u legendarnom tokijskom klubu Blue Note, zatim nagrađivani Više od brijačnice (More than a barbershop), Fernanda Perandonesa i Xandru Ramireza iz Irske o kultnom barber shopu u Dublinu i We’re loud – 10 Slovenly dana u Grčkoj autora Enrico Stoccoa iz Italije, koji smo već pogledali 17. lipnja u Ljetnom vrtu Vintage industrial bara, film o glazbenom festivalu koji organizira garage punk ekipa iz Slovenly recordings.

U uvodnom DORF 2018 programu također u Ljetnom vrtu, 3. lipnja prikazan je bio i kultni film o underground sceni u Beogradu 90-ih godina Geto – tajni život grada, autora Mladena Matičevića i Ivana Markova.

U nedjelju 8. srpnja u Ljetnom vrtu bit će prikazan film Danny says autora Brendana Tollera iz SAD, o manageru i promoteru Danny Fieldsu, jednoj od najvažnijih osoba u povijesti punk rock glazbe.

Podsjećamo, filmski program na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primoštenu održati će se od 4.-6. kolovoza, uz projekcije glazbenih dokumentarnih filmova i OFF DORF program. Završni dio ovogodišnjeg DORF izdanja održat će se 23. – 25.8. u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

Festival DORF 2018 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Partneri festivala su Žedno Uho i Gradski muzej Vinkovci.

Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORF.

Nova cijena festivalskih SuperUho ulaznica je 250kn. Kamperske ulaznice prodaju se po cijeni od 120kn. Dnevne ulaznice možete nabaviti po cijeni 130 kn.

(Visited 74 times, 3 visits today)

Komentari