Vizart

Bliži se drugo izdanje umjetničkog sajma Nesvrstani u Laubi

Foto: Nesvrstani
Vrijeme čitanja: 2 minute

Drugo izdanje sajma umjetnina Nesvrstani otvara se u zagrebačkoj Laubi u četvrtak, 23. svibnja. Program ovog boutique art fair koji se ove godine održava do 26. svibnja još je bogatiji od prošlogodišnjeg premijernog izdanja  – Lauba postaje središtem domaćeg tržišta umjetnina na kojem će 11 galerija s više od sto umjetnika izložiti na prodaju najbolju ponudu suvremene umjetnosti, a posjetitelje uz to očekuje i niz atraktivnih glazbenih i filmskih sadržaja, radionica i predavanja.

Glavni izlagački program ovogodišnjeg sajma Nesvrstani po prvi puta uključuje dvije internacionalne galerije. Lauba će ugostiti talijansku galeriju Marco Antonio Patrizio koja će za ovu priliku na prodaju izložiti radove svjetski poznatih umjetnika Josefa Albersa, Sama Francisa, Giorgia de Chirica, Lucia Fontane i Pabla Picassa. AAC International, galerija s austrijskom adresom, na sajmu predstavlja etablirane hrvatske umjetnike mlađe generacije Ivanu Jurić, Stjepana Šandrka, Fedora Fischera i Nikolu Vrljića.

I ove godine predstavlja se najstarija komercijalna zagrebačka galerija Beck, zatim Zen Contemporary Art Gallery, galerija Kranjčar i Galerija Poola, dok po prvi puta gostuje Galerija S iz Koprivnice, usmjerena na prodaju grafika autora i autorica s ovih prostora od 1960-ih do danas, među kojima će između ostalog biti izloženi i radovi Borisa Demura, Eugena Fellera, Ivan Kožarića, Milivoj Bijelića, Jurja Dobrovića i Vlade Marteka. Lauba će izložiti i radove iz svog prodajnog fundusa u kojem se nalaze Marija Ujević Galetović, Gordana Bakić, Đuro Seder, Kristian Kožul, Alem Korkut, Duje Jurić i umjetnički dvojac Tarwuk.

Osim što će predstaviti eminentne komercijalne galerije, umjetnički sajam Nesvrstani u tržište umjetnina uključuje i nezavisne umjetničke organizacije pa će tako u prodajni program biti uključene i Galerija Greta, centar zagrebačke periferije Atelieri Žitnjak te Galerija 90 60 90.

Foto: Nesvrstani

Posebnost Nesvrstanih je i mogućnost pronalaska umjetnine, dostupne ne samo iskusnim kolekcionarima, već i ljubiteljima dobre umjetnosti koji žele imati unikatno umjetničko djelo po pristupačnoj cijeni,  a Laubina selekcija izlagača osigurava jamstvo kvalitete umjetničkih radova.

U popratnom programu održat će se i između ostalog panel diskusije pod nazivom “Pravni i financijski okvir tržišta umjetnina” i “Tržište umjetnina – jučer danas – sutra” u kojem će sudjelovati i Kristian Jarmuschek, predstavnik saveznog udruženja galerista i trgovca umjetninama u Njemačkoj i inicijator umjetničkog sajma u Berlinu.

U ovogodišnjem street art programu Nesvrstani donose nove umjetničke radove na Prilaz baruna Filipovića koje će stvarati  Tea Jurišić, berlinski ulični umjetnik DOME – Christian Krämer, Ana Ratković Sobota, Dominik Vuković te Ivan Blažetić ŠUMSKI.

U Laubi posjetitelje čeka i vrhunska zabava uz koncerte nekih od najboljih glazbenih imena, predavanja, radionice i razgovori. U četverodnevnom programu Nesvrstani će ugostiti Chui, jedno od najzanimljivijih i najkvalitetnijih imena domaće jazz scene, zatim bend Kensington Lima, novi autorski projekt autora i multiinstrumentalista Josipa Radića, te nestašnog šansonijera, repera i neobično zabavnog provokatora Mikija Solusa, kao i brojna imena domaće DJ scene.

Uz sve to, na Nesvrstanima možete zaigrati ping-pong, društvenu igru, posjetiti zonu za djecu i mlade te, kao i uvijek, uživati u gastro specijalitetima bistroa Lauba.

Be social

Komentari