Glazba

Exit festival predstavlja: Šihta/ Take me out! vs Dance Department & Retrostep / Pendulum vs. The Prodigy

Foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

U petak i subotu Mali pogon Tvornice kulture okupirat će dva partyja koja već više od godinu dana uredno pune ovaj zagrebački klub. U suradnji s Exit Festivalom u petak će u Šihti miksete ukrstiti Take Me Out! i Dance Department DJ-i, dok je subota rezervirana za kultni sukob divova – Pendulum vs Prodigy.

TAKE ME OUT

Šihta je, ukoliko ne znate, rezidentski program Malog pogona Tvornice Kulture. Riječ rezidenti je ključna riječ večeri jer se upravo dva rezidentska programa bore za vječnu slavu. TMO, koji je iskustvo za miksetom brusio u Purgeraju i Dance Department, program u sklopu yem kolektiva čiji su članovi rezidenti u dva zagrebačka kluba, KSET i Tvornica Kulture.

ŠIHTA

U gotovo četiri godine postojanja, TAKE ME OUT! pokrenuo je pravu malu revoluciju u Zagrebu. Urbani mladi ljudi koji su odlučili okrenuti leđa rastućoj količini neukusa u metropoli, svaki četvrtak vjerno su pratili program i njegovu prezentaciju recentnih i onih malo starijih indie rock hitova, indie elektronike te pokojeg pop hita za razbijanje monotonije.

DANCE DEPARTMENT

Synthpop 80-ih spojite s arkadnim igricama i neonskim bojama, dodajte šačicu new rave-dance punka i dobili ste plesno-vizualnu poslasticu: Dance Department.
 Dance Department je program plesne elektronske glazbe kojeg su u KSET-u 2010. pokrenuli članovi Disco sekcije KSET-a i njezini rezidenti: Miss Taken, Nifty Nina, Disco Helga, Tompadre, Sin i Zonzo, a svoju uspješnu premijeru program je doživio 15. siječnja 2011. Izdvajaju se nastupi su u sklopu Yeah! indie partyja, na prvom izdanju Terraneo festivala te već spomenuti dvoboji s TMO! u Kvartu i Tvornici.
 Vizualnu estetiku retro futurizma nadopunjuju setovi koji objedinjuju synthpop, electro, dance punk, indie rock i electro house/french touch.


Početak je u petak nakon koncerta , u 23:30h. Ulaz je do 12.30 10 kn, a poslije je 20 kn.

RETROSTEP / PENDULUM vs. THE PRODIGY

Party za koji posebna najava nije potrebna, a karte će se moći kupiti u pretprodaji (od 12.03. u Tvornici i Dirty Old Shopu). Cijena karte je 15kn a na ulazu će biti 25kn.

EXIT FESTIVAL

Šihta i Retrostep napravljeni su u suradnji s Exit Festivalom koji će se ove godine održati od 10. do 14. srpnja na kultnoj Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Iako je objavljen tek manji dio line up-a već prvih par imena dovoljna su preporuka za obavezan odlazak na ovaj svjetski poznati festival. Snoop Dogg aka Snoop Lion, Atoms For Peace, Bloc Party, Seth Troxler, DJ Fresh, Dubfire I mnogi drugi dolaze u ovogodišnje izdanje Exita.

Aktualna cijena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 440,00 kn, dok ulaznica za festivalski kamp iznosi 200,00 kn i mogu se već sad kupiti na službenim prodajnim mjestima.

Be social

Komentari