Glazba

Ferragosto Jam objavio 5 novih imena svog 13. izdanja

Foto: Samir Cerić Kovačević
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ljetni open air festival Ferragosto JAM otkriva novitete predstojećeg izdanja koje će se održati od 5. do 9. kolovoza na Orahovačkom jezeru. Već trinaestu godinu zaredom Ferragosto se namjerno koncentrira samo na izvođače s ovih prostora te svesrdno podržava scenu. Novo izdanje okupit će oko 70 glazbenih imena regije, što je najviše u povijesti festivala, a dosad su već najavljeni Repetitor, Overflow, Jonathan, Svemirko i ABOP.

Pips, Chips & Videoclips

Na Ferragosto se vraćaju žilavi bogovi domaćeg rocka Pips, Chips & Videoclips. Respekt na sceni nisu održali samo bezvremenskim himnama i baladama u kojima je duboko utisnut Zagreb, već i konstantnom motiviranošću da svakim novim izdanjem istražuju i rastežu pojam rocka.

Atheist Rap

Nakon niza nastupa diljem regije kojima su protekle godine slavili jubilarnih 30 godina postojanja, na Orahovačko jezero kročit će i punk rock veterani Atheist Rap iz Novog Sada. Čitavu karijeru uspješno su gradili po svom principu; uz njihove osviještene i sarkastične hitove odrastale su mnoge generacije te su s pravom vrednovani kao neizbježna punk lektira.

Mortal Kombat

Provokativni metal punkeri Mortal Kombat, nazvani po kultnoj videoigri, fanove su stjecali sirovim i tvrdim zvukom uz direktne i satirične tekstove o modernom društvu. Posljednjem albumu “Decenija” (2019.) prethodila su tri studijska i jedan live album. Njihova obrada pjesme Mala benda Brkovi ne samo da im je priskrbila više od dva milijuna pregleda, već ih je uz spotovske pojave legendi Mikija (Six Pack), Dr. Popa (Atheist Rap), Shamse 69 (Brkovi) i mnogih drugih, sasvim zasluženo svrstala u sam vrh regionalne alternative.

Buč Kesidi

Disko rock electro dvojcu Buč Kesidi s nevjerojatnom lakoćom polazi za rukom približiti se milenijalcima te zadnjih mjeseci izazivaju pravu euforiju u regiji. Ustaljene rock principe su zgužvali, pa potrgali da bi ih konačno u kombinaciji s electrom složili u potpuno novi hibrid savršeno komunicirajući s publikom koja živi izlaske i clubbing. Krajem prošle godine izdan album “Euforija” donosi singlove čiji spotovi dobacuju do skoro pola milijuna pregleda, pozitivne kritike pljušte sa svih strana, a za koncerte se bez iznimke traži karta više.

Je Veux

Poznata vokalistica grupe Mangroove, Željka Veverec, protekle godine predstavila je svoj novi projekt pod umjetničkim imenom Je Veux. Autorstvo na hrvatskom zamijenila je engleskim, a uz otkrivanje svoje drugačije strane koja naginje trip hopu, singlovi Girlfriend i Beautiful najava su debitantskog albuma čiji se izlazak očekuje ove godine.


Ferragosto JAM 13 održat će se na Orahovačkom jezeru od 5. do 9. kolovoza 2020. U ponudi su festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 135 kuna za sve dane festivala. Po toj cijeni mogu se nabaviti online putem Entrio sustava ili na njihovim prodajnim mjestima.

Trenutni lineup:
Pips, Chips & Videoclips
Repetitor
Atheist Rap
Overflow
Mortal Kombat
Svemirko
Jonathan
ABOP
Buč Kesidi
Je Veux

Be social

Komentari