Istaknuto
27.01.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Toliko je važno da zna da smo tu, da je čujemo i vidimo, da smo na njenoj strani, da uporno ponavljamo da žrtva nikada nije kriva i da ne postoji pravo vrijeme niti vremenski rok u kojem je trebalo prijaviti nasilje. Jedino pravo vrijeme je ono kada je žrtva spremna.

Film

Filip Sertić novo lice domaćeg filma

01.09.2018. Ziher.hrFoto: Filip Sertić
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli premijerno je prikazan film „Za ona dobra stara vremena“, u kojem jednu od glavnih uloga igra Filip Sertić, novo lice domaćeg filma. Isti film otvorio je i Vukovar film festival, a nakon toga kreće u kino distribuciju.

Hrvatska kinematografija napokon ima film za mlade i o mladima. U središtu radnje je nekoliko prijatelja u ranim dvadesetima koji sazrijevaju u Zagrebu. Njihovi su životi još uvijek igra, tulumi, utakmice, cure, ali dolazi vrijeme sazrijevanja. Vrijeme kada bi trebalo ozbiljno shvatiti život i donijeti neke odluke. Oni za to definitivno nisu spremni. Najviše zato što im ova okolina i ne pruža nikakve prilike. Ostati ili ne u Hrvatskoj, kako naći posao, curu i što napraviti sa svojim životom pitaju se junaci filma baš kao i mnogi mladi danas. Iznenadne odluke koje će morati donijeti odredit će njihove životne puteve, ali i staviti prijateljstvo na kušnju.

Film je režirao Eduard Galić po scenariju Dominika Galića. U njemu je angažirana cijela jedna nova generacija talentiranih glumaca uključujući Marka Petrića, Karla Mrkšu, Filipa Sertića, Vini Jurčić, Elizaba Brodić.

Tomislav kao pravi antijunak

Filip Sertić istaknuo se kao perspektivan mladi glumac. U ulozi Tomislava ponudio je transformaciju u kvartovskog dečka pod utjecajem raznih droga. On bira neozbiljnost umjesto ozbiljnosti, drogu umjesto obaveza, klošarenje umjesto posla i kao takav podsjeća na baš onog jednog momka kojeg svi znamo iz kvarta, koji je mogao nešto napraviti od sebe, ali nije. Koji ne nalazi motivaciju ni u čemu i kao takav predstavlja pravog antijunaka. Filip ga prikazuje vjerodostojno, duhovito, izrađeno do najsitnijih detalja.

Raditi na ovom filmu bilo je prije svega zabavno, morali smo portretirati situacije tuluma, izlazaka, tuče, ljubavi, sve one tipične mladenačke zgode kojih smo i sami nedavno bili dio. Mislim da će svatko moći prepoznati likove koje smo htjeli prikazati i da smo tako ponudili jedan prikaz Zagreba dvijetisućitih u kojem mladi imaju želju da se iskažu, ali Zagreb tada im za to ne nudi puno prilika. Nažalost, iz perspektive mladih mogu reći da ni danas nije puno drugačije. Vjerujem da smo napravili dobar posao i ponudili zanimljivu kvartovsku priču.

Film će se uskoro naći u kinima diljem zemlje.

(Visited 137 times, 2 visits today)

Komentari