Glazba

Novo lice britanske elektronske glazbe SOHN dolazi u Tvornicu kulture

sohn
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sjajan britanski glazbenik, producent i multi-instrumentalist SOHN predstavit će svoju elektronsku glazbu praćen bendom u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 5. svibnja 2018. Iza imena SOHN krije se Christopher Taylor, britanski majstor atmosferičnih tonova, pomno kreiranih beatova i sjajnog glasa. Londonski glazbenik, tekstopisac i producent u svijet glazbe ušao je uz gitaru i piano, a kao SOHN je s adresom u Beču od 2012. objavljivao singlove, istovremeno radeći remikseve za imena kao što su Lana Del Rey i Rhye.

SOHN je svijetu svoju kombinaciju elektronske glazbe, sa soul i pop melodijama, predstavio na hvaljenom debitantskom albumu “Tremors” iz 2014. godine. Mediji su njegov sjajan vokal i produkciju obojanu melankolijom usporedili s imenima kao što su James Blake i Jamie Woon, ali SOHN je svemu dao svoj autentični potpis te ga je prvijenac iz anonimnosti lansirao u međunarodnu zvjezdanu postavu. Mediji su hvalili njegov kristalno čisti tenor koji postiže visoke note savršene u njegovoj krhkosti, nazivajući debi pokaznim materijalom kako indie r’n’b treba zvučati.

Album sa singlovima poput Bloodfows i Lessons preslušan je više od 60 milijuna puta na Spotifyju te ga je lansirao na lineupe nekih od najvećih festivala, a SOHN je obišao svijet tri puta u dvije godine i predstavio live postavu koja je spojila elektronsku glazbu i instrumente u besprijekorno hipnotičko iskustvo. Nakon preseljenja iz Beča u L.A. potpisao je produkcije za imena kao što su SZA, Banks i Kwabs, a suautor je i pjesama za Rihannu. Potom se povukao u osamu kako bi radio na novom albumu daleko od utjecaja, a “Rennen” predstavlja njegov najpustolovniji album do sada na kojem istražuje mračniju stranu r’n’b zvuka, koristi kuhinjska pomagala kao perkusije, govori i o osobnim promjenama koje su se dogodile uz singlove kao što su najavni Hard Liquor ili sjajni Signal.

Nakon kraćeg zatišja, u ožujku je SOHN objavio dvije nove pjesme, atmosferičnu Hue sa sjajnim dionicama na klaviru te energičnu Nil. Pjesme još jednom pokazuju da je SOHN majstor u gradnji melodija i atmosfere te demonstriraju njegov sjajan vokal i soulful elektronsku glazbu koja hipnotizira. Potpuno nove pjesme savršeno nastavljaju zvuk posljednjeg albuma “Rennen” u sklopu čije velike europske turneje će se SOHN premijerno predstaviti našoj publici. Bit će to savršena prilika čuti ovog sjajnog glazbenika uživo jer upravo posljednji album otkriva bogatstvo melodija koje predstavlja s punokrvnim bendom.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po 90 kn, dok će na dan koncerta iznositi 110 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius CD Shop, Dallas Music Shop Rijeka, Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr.

Be social

Komentari