22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Film

Filmski i glazbeni program Supetar Super Film Festivala!

Foto: Supetar Super Film Festival
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Supetar Super Film Festival
Foto: Supetar Super Film Festival

Kao što smo već rekli, Supetar Super Film Festival započet će 9., a završiti 13. srpnja. S obzirom da je to odmah iza ugla, pogledajmo što nas konkretno očekuje na službenom repertoaru!

Međunarodni će program biti otvoren filmom Kak’ je doma, Kaje Šišmanović, već nam poznate sa Zagreb Doxa. Kak’ je doma nastao je kao hrvatsko – srpska koprodukcija.

Tandem Šaponja – Čavić odgovoran je za srpski film Biba struja, SF priču o električaru koji uspije razviti iznimno visok otpor električnoj energiji, zbog čega uđe u Guinessovu knjigu rekorda. Dragan von Petrović i Lene Müller odgovorni su za film Dragan Wende West Berlin, a Dragan je u filmu jedna od najvećih ličnosti berlinskog gastarbajterskog puka.

Osim toga, moći ćete pogledati i film njemačkog redatelja, Wolframa Hukea, Love Alien, koji pokušava dočarati alijenaciju 21. stoljeća, Sutra ruskog Andreyja Gryazeva o umjetničkom kolektivu, škotski film Šišanje iza rešetaka Pretsella i McDowalla koji prikazuje pomalo čudan način prelaska u svijet nadanja boljem životu – pogađate, radi se o šišanju. Slijedi The Punk Syndrome Jukke Karkkainea i J. P. Passija koji radnju tvori oko punk benda čiji članovi imaju autizam ili Downov sindrom.

Foto: Supetar Super Film Festival
Foto: Supetar Super Film Festival

Hrvatsku premijeru iščekuje Another Night on Earht Davida Munoza koji preko vozača taksija u Kairu razjašnjava demonstracije na trgu Hahrir Tahrir, ujedno i simbolu arapskog proljeća. Spomenuti film osvojio je čak 2 nagrade na prestižnom festivalu u Leipzigu.

Dvije regionalne premijere stižu iz Češke (Novi život obiteljskog albuma; Adam Ol’he – praćenje raspada obitelji kroz foto-album) i Poljske (Exit point; Jagoda Szelc – osobna sloboda i žrtvovanje zbog ekstremnog sporta).

Dio repertoara je i film Gangster te voli Nebojše Slijepčevića, prikazan na Zagreb Doxu, u Karlovim Varyma te kanadskom Hot Docsu.

U sklopu Retrospektive koji je odabrao Đelo Hadžiselimović, bit će prikazano 5 dokumentaraca domaće produkcije, nastalih u posljednjih deset godina: Kralj, Lastovski fumari, Kič, Sudbina br. 13 i Život.

Što se tiče glazbe, prisutne će zabavljati DJ Kid’Va, Batice sa Savice, Kuzma i Shaka Zulu te Kopito, a partyji će se održati u klubu Havana.

Foto: Kuzma Shaka Zulu / Facebook. com
Foto: Kuzma Shaka Zulu / Facebook. com

Što se tiče popratnih programa, oni uključuju razgovor s Đelom i radionicu – Dokumentarna reportaža.

Kamperska ulaznica košta 200 kn i uključuje petodnevni smještaj u kampu za dvije osobe, šator, ulaznice za sve festivalske projekcije, koncerte i popratna događanja. Možete ih nabaviti preko službene Facebook stranice festivala.

Be social

Komentari